tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Smith <d...@cornell.edu>
Subject Re: N00b Installation Question
Date Wed, 02 Apr 2008 16:06:18 GMT
I'll give you a hint ... case matters.  Take a really close look at what 
you've setup in your web.xml and what you've named your servlet.  
extenXLSTestbed != ExtenXLSTestbed.

--David

Lizard Lizard wrote:
> Greetings!
>
> I am trying to setup/configure Tomcat 6.0 under Vista. I am mostly
> following the examples in the Eclipse Cookbook.
>
> Tomcat is running; I get the appropriate startup page when I go to
> localhost:8080
>
> However, I cannot get my first example to work properly. Here's all of
> the relevant data:
>
> This is the directory structure:
>
> C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat
> 6.0\webapps\VARiskWork\WEB-INF
> In "classes", I have a folder called ExtenXLSTestbed. In that is a
> file called ServletClass.class.
> The class is in package ExtenXLSTestbed.
>
> Here is my web.xml file, which is located in C:\Program Files\Apache
> Software Foundation\Tomcat 6.0\webapps\VARiskWork\WEB-INF:
>
> <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
> <!DOCTYPE web-app PUBLIC "-//Sun Microsystems, INc.//DTD Web
> Application 2.3//EN"
>
> "http://java.sun.com/dtd/web-app_2_3.dtd">
> <web-app>
> 	<display-name>Example Application</display-name>
> 	<servlet>
> 		<servlet-name>Servlet</servlet-name>
> 		<servlet-class>extenXLSTestbed.ServletClass</servlet-class>
> 	</servlet>
> 	<servlet-mapping>
> 		<servlet-name>Servlet</servlet-name>
> 		<url-pattern>/ServletClass</url-pattern>
> 	</servlet-mapping>
> </web-app>
>
> What am I missing? I'm sure it's painfully obvious, but I've wasted 2
> hours now staring at "Resource not found" and looking for typos/case
> sensitivity issues.
>
> I have tried several variants on the URL, including
> http://localhost:8080/VARiskWork/extenXLSTestbed.ServletClass
> and
> http://localhost:8080/VARiskWork/ServletClass
> and
> http://localhost:8080/ServletClass
>
> all produce 'resource not found' errors.
>
> Thanks in advance for any help.
>   


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message