tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Filip Hanik - Dev Lists <devli...@hanik.com>
Subject Re: SEVERE: Unable to perform replication request
Date Wed, 05 Dec 2007 16:55:29 GMT

you've set an incorrect filter

.*\.gif;.*\.js;.*\.jpg;.*\.png;.*\.htm;.*\.html;.*\.css;.*\.txt;*\.pdf;\*.jsp;

should be

.*\.gif;.*\.js;.*\.jpg;.*\.png;.*\.htm;.*\.html;.*\.css;.*\.txt;.*\.pdf;

two changes
a) corrected your PDF filter
b) removed JSP (they modify the session don't they? if they don't add it 
back as .*\.pdf)

Filip

Theparanoidone Theparanoidone wrote:
> Hello,
>
> I'm having trouble getting apache-tomcat-6.0.14 to
> replicate session data.
>
> I have node01, and node02
>
> I can start them up, they will autodetect each other,
> and they will create a new session object only at the
> beggining of a new session.
>
> If you try and update the session, I get the following
> error message:
>
> =======================
> ec 5, 2007 2:53:50 AM
> org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve
> sendReplicationMessage
>
> SEVERE: Unable to perform replication request.
>
> java.lang.NullPointerException
>
>         at
> org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve.isRequestWithoutSessionChange(ReplicationValve.java:588)
>
>         at
> org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve.sendSessionReplicationMessage(ReplicationValve.java:514)
>
>         at
> org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve.sendReplicationMessage(ReplicationValve.java:428)
>
>         at
> org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve.invoke(ReplicationValve.java:362)
>
>         at
> org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:263)
>
>         at
> org.apache.jk.server.JkCoyoteHandler.invoke(JkCoyoteHandler.java:190)
>
>         at
> org.apache.jk.common.HandlerRequest.invoke(HandlerRequest.java:283)
>
>         at
> org.apache.jk.common.ChannelSocket.invoke(ChannelSocket.java:767)
>
>         at
> org.apache.jk.common.ChannelSocket.processConnection(ChannelSocket.java:697)
>
>         at
> org.apache.jk.common.ChannelSocket$SocketConnection.runIt(ChannelSocket.java:889)
>
>         at
> org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:690)
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
>
> ===========================
> ===========================
>
>
> I have checked the archives but haven't found any
> recent errors like mine:
> http://www.mail-archive.com/users@tomcat.apache.org/msg22593.html
>
>
> Belew is a copy of my server.xml
> ===========================
>
> <Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN">
>
>
>
>   <Listener
> className="org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener"
> SSLEngine="on" />
>
>   <Listener
> className="org.apache.catalina.core.JasperListener" />
>
>   <Listener
> className="org.apache.catalina.mbeans.ServerLifecycleListener"
> />
>
>   <Listener
> className="org.apache.catalina.mbeans.GlobalResourcesLifecycleListener"
> />
>
>
>
>   <GlobalNamingResources>
>
>     <Resource name="UserDatabase" auth="Container"
>
>               type="org.apache.catalina.UserDatabase"
>
>               description="User database that can be
> updated and saved"
>
>              
> factory="org.apache.catalina.users.MemoryUserDatabaseFactory"
>
>               pathname="conf/tomcat-users.xml" />
>
>   </GlobalNamingResources>
>
>
>
>   <Service name="Catalina">
>
>   
>
>     <Connector port="8080" protocol="HTTP/1.1" 
>
>                connectionTimeout="20000" 
>
>                redirectPort="8443" />
>
>
>
>     <Connector port="8009" protocol="AJP/1.3"
> redirectPort="8443" />
>
>
>
>
>
>     <Engine name="Catalina" defaultHost="localhost"
> jvmRoute="node01">
>
>
>
>          <Cluster
> className="org.apache.catalina.ha.tcp.SimpleTcpCluster"
>   
>
>
>
>           <Valve
> className="org.apache.catalina.ha.tcp.ReplicationValve"
>
>                 
> filter=".*\.gif;.*\.js;.*\.jpg;.*\.png;.*\.htm;.*\.html;.*\.css;.*\.txt;*\.pdf;\*.jsp;"/>
>
>
>
>         </Cluster>
>
>
>
>  
>
>       <Realm
> className="org.apache.catalina.realm.UserDatabaseRealm"
>
>              resourceName="UserDatabase"/>
>
>
>
>       <Host name="localhost"  appBase="webapps"
>
>             unpackWARs="true" autoDeploy="true"
>
>             xmlValidation="false"
> xmlNamespaceAware="false">
>
>       </Host>
>
>     </Engine>
>
>   </Service>
>
> </Server>
>
> ===============================
> ===============================
>
> Any thoughts on how to fix this?
>
> Thank you!
>
>
>
>
>       ____________________________________________________________________________________
> Get easy, one-click access to your favorites. 
> Make Yahoo! your homepage.
> http://www.yahoo.com/r/hs 
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>
>
>   



---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message