tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ghodmode <ghodm...@ghodmode.com>
Subject Re: NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServlet
Date Mon, 03 Sep 2007 22:14:09 GMT
On 9/4/07, Caldarale, Charles R <Chuck.Caldarale@unisys.com> wrote:
>
> > From: David Delbecq [mailto:delbd+jakarta@oma.be]
> > Subject: Re: NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServlet
> >
> > Check also it's neither in shared/lib and that there is no CLASSPATH
> > defined (tomcat handles all by itself classpath).
>
> There wouldn't be a shared/lib, since this is Tomcat 6 (unless
> catalina.properties has been modified).  If there's an IDE being used,
> it could easily have set CLASSPATH or put the servlet-api.jar in an
> inappropriate place, as you suggested.
>
> - Chuck
>
> Confirmed... I don't have a shared directory.

I don't have the CLASSPATH environment variable set.

I haven't modified catalina.properties.

I was trying to use Eclipse, but that has so far proved to have more
challenges than benefits.  So, I stopped.

Just to make sure I had a clean environment, I removed my tomcat directory
and untarred it again and I guess that must have fixed something.  Now, the
problem has at least changed.  All of the copies of HelloServlet work, but
the application I which I need to run still generates the
NoClassDefFoundError.

More to come... with a new subject line :)

Thank you for your help :)

-- Vince

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message