tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Georg Sauer-Limbach <g...@gslweb.de>
Subject Re: Class could not be accessed
Date Mon, 04 Jun 2007 06:33:09 GMT
Hi Louise,

the key setting is the path to the crystalreportsviewer115
directory: It is set in CRConfig.xml in WEB-INF/classes.
But you have probably done this right in the first place.

Can you copy the exact error message about not finding
any classes? Is it a Tomcat error screen? However, you
need to copy quite a lot of jars from the CR distribution
to your WEB-INF/lib.

Can you possibly move to Tomcat 5.5?

Georg

Louise Evans wrote:
>  
> 
> Hi,
> 
>  
> 
> We are running Tomcat 4.1.31.
> 
>  
> 
> We are busy evaluating Crystal Reports XI R2, and as part of that
> evaluation I am trying to run some *.jsp's.
> 
>  
> 
> When running the .jsp everything seems fine to be begin with, but when I
> try and click any button on the toolbar of the application viewed within
> the browser (running within tomcat); the following happens:
> 
>  
> 
> 1. The image on the button disappears (my source show a path for the
> images, so obviously something must be different form when the 'page'
> gets loaded via Tomcat and then when the mouse cursor is moved over the
> 'page').
> 
>  
> 
> <img border=0 name="firstImage" id="firstImage" width=22.0px
> height=22.0px
> src='\CrystalReportViewer\crystalreportviewers115/images/toolbar/firstd.
> gif' alt="Go to First Page" title="Go to First Page" ></td>
> 
>  
> 
>  
> 
> 2. When I try to execute any button (doing a mouse click) I get a 'class
> <xxxxx> can not accessed' error even though the particular class is
> sitting in the same place/directory as the other classes that made it
> possible for the *.jsp to run in the first place.
> 
>  
> 
> Now, as far as issue 1) goes. I have a
> c:\jakarta-tomcat-4.1.31\webapps\CrystalReportViewer directory within
> which my *.jsp's sit I am running. This crystalreportviewers115
> directory is also sitting there.
> 
>  
> 
> I have also edit c:\jakarta-tomcat-4.1.31\conf\server.xml to have the
> following just before the /Host string:
> 
>  
> 
> <Context path="/CrystalReportViewer" docBase="CrystalReportViewer"
> debug="1" reloadable="true" >
> 
> </Context>   
> 
>       </Host>
> 
>  
> 
>  
> 
> I have edited c:\jakarta-tomcat-4.1.31\bin\setclasspath to add all *.jar
> files for the classes I need to my classpath. (This is apart form
> setting my PC's classpath)
> 
>  
> 
> I also tried placing them in a
> c:\jakarta-tomcat-4.1.31\webapps\CrystalReportViewer\WEB-INF\lib and
> then
> 
> In c\jakarta-tomcat-4.1.31\common\lib. Then I tried extracting the class
> giving me the error to X:\jakarta-tomcat-4.1.31\common\classes...also to
> no avail...
> 
>  
> 
> I'm obviously missing some small but vital link here. Something about
> the setup I must notbe doing right/undertstanding right...
> 
>  
> 
> Is there anyone that give me some help? Please?
> 
>  
> 
> Regards,
> 
> Louise
> 
> 


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message