tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Filip Hanik - Dev Lists <devli...@hanik.com>
Subject Re: Clustering - not joining the group
Date Tue, 08 May 2007 09:01:50 GMT
it comes down to multicasting working properly on your system.
that is where your troubleshooting efforts need to go. Sometimes 
removing mcastBindAddr helps.
Filip

Vinu Varghese wrote:
> Hi,
>    I have a clustered environment which have 4 machines that are in 
> the same private switch. I have configured the clustering element of 
> server.xml as shown below :
>
>    |<Cluster
>         className="org.apache.catalina.cluster.tcp.SimpleTcpCluster"
>         clusterLogName="clusterlog" doClusterLog="true"
>           
> manager.className="org.apache.catalina.cluster.session.DeltaManager"
>         manager.expireSessionsOnShutdown="false"
>         manager.notifyListenersOnReplication="false"
>         manager.notifySessionListenersOnReplication="false"
>         manager.sendAllSessions="false" manager.sendAllSessionsSize="500"
>         manager.sendAllSessionsWaitTime="20">
>
>         <Membership
>          className="org.apache.catalina.cluster.mcast.McastService"
>          mcastAddr="228.0.0.4" mcastBindAddr="192.168.0.10"
>          mcastClusterDomain="TreeCache-Cluster" mcastDropTime="30000"
>          mcastFrequency="200" mcastPort="45564" />
>
>         <Receiver
>          className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationListener"
>          tcpListenAddress="192.168.0.10" tcpListenPort="4010"
>          tcpSelectorTimeout="100" tcpThreadCount="6" />
>
>         <Sender ackTimeout="15000"
>          
> className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationTransmitter"
>          doProcessingStats="true" doTransmitterProcessingStats="true"
>          doWaitAckStats="true" keepAliveMaxRequestCount="-1"
>          keepAliveTimeout="80000" queueCheckLock="true" 
> queueDoStats="true"
>          queueTimeWait="true" recoverCounter="6" recoverTimeout="500"
>          replicationMode="fastasyncqueue" waitForAck="true" />
>
>         <Valve
>          className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationValve"
>            
> filter=".*\.gif;.*\.js;.*\.css;.*\.png;.*\.jpeg;.*\.jpg;.*\.html;.*\.txt;" 
>
>          primaryIndicator="true" />
>
>         <Valve
>            
> className="org.apache.catalina.cluster.session.JvmRouteBinderValve"
>          enabled="true" />
>         <ClusterListener
>            
> className="org.apache.catalina.cluster.session.ClusterSessionListener"
>    />
>         <ClusterListener
>            
> className="org.apache.catalina.cluster.session.JvmRouteSessionIDBinderListener" 
>
>    />
>
>         <Deployer
>          className="org.apache.catalina.cluster.deploy.FarmWarDeployer"
>          deployDir="${catalina.base}/war-deploy/"
>          tempDir="${catalina.base}/war-temp"
>          watchDir="${catalina.base}/war-listen/" watchEnabled="true" />
>        </Cluster>
>    |
>
> Only two pair of machines get participated in clustering. The other 
> two will not respond to any messages or doesnt recognize the rest of 
> the members at all. I am running Tomcat 5.5.20 on FC5 and JDK 1.5. I 
> have my iptables shutdown and no other security options are enabled. 
> Also I have JBoss PojoCache running in my application. It is 
> configured on a different UDP address other than mcastAddress of 
> Tomcat Server.xml's Membership element. Can anyone lash some light on 
> this issue ?
>
> Thanks in advance.
>
> Regards
> --Vinu Varghese
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition. 
> Version: 7.5.467 / Virus Database: 269.6.2/787 - Release Date: 5/3/2007 2:11 PM
>   


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message