tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Vinu Varghese <v...@x-minds.org>
Subject Clustering - not joining the group
Date Tue, 08 May 2007 07:32:35 GMT
Hi,
    I have a clustered environment which have 4 machines that are in the 
same private switch. I have configured the clustering element of 
server.xml as shown below :

    |<Cluster
         className="org.apache.catalina.cluster.tcp.SimpleTcpCluster"
         clusterLogName="clusterlog" doClusterLog="true"
        
    manager.className="org.apache.catalina.cluster.session.DeltaManager"
         manager.expireSessionsOnShutdown="false"
         manager.notifyListenersOnReplication="false"
         manager.notifySessionListenersOnReplication="false"
         manager.sendAllSessions="false" manager.sendAllSessionsSize="500"
         manager.sendAllSessionsWaitTime="20">

         <Membership
          className="org.apache.catalina.cluster.mcast.McastService"
          mcastAddr="228.0.0.4" mcastBindAddr="192.168.0.10"
          mcastClusterDomain="TreeCache-Cluster" mcastDropTime="30000"
          mcastFrequency="200" mcastPort="45564" />

         <Receiver
          className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationListener"
          tcpListenAddress="192.168.0.10" tcpListenPort="4010"
          tcpSelectorTimeout="100" tcpThreadCount="6" />

         <Sender ackTimeout="15000"
          className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationTransmitter"
          doProcessingStats="true" doTransmitterProcessingStats="true"
          doWaitAckStats="true" keepAliveMaxRequestCount="-1"
          keepAliveTimeout="80000" queueCheckLock="true" queueDoStats="true"
          queueTimeWait="true" recoverCounter="6" recoverTimeout="500"
          replicationMode="fastasyncqueue" waitForAck="true" />

         <Valve
          className="org.apache.catalina.cluster.tcp.ReplicationValve"
         
    filter=".*\.gif;.*\.js;.*\.css;.*\.png;.*\.jpeg;.*\.jpg;.*\.html;.*\.txt;"
          primaryIndicator="true" />

         <Valve
         
    className="org.apache.catalina.cluster.session.JvmRouteBinderValve"
          enabled="true" />
         <ClusterListener
         
    className="org.apache.catalina.cluster.session.ClusterSessionListener"
    />
         <ClusterListener
         
    className="org.apache.catalina.cluster.session.JvmRouteSessionIDBinderListener"
    />

         <Deployer
          className="org.apache.catalina.cluster.deploy.FarmWarDeployer"
          deployDir="${catalina.base}/war-deploy/"
          tempDir="${catalina.base}/war-temp"
          watchDir="${catalina.base}/war-listen/" watchEnabled="true" />
        </Cluster>
    |

Only two pair of machines get participated in clustering. The other two 
will not respond to any messages or doesnt recognize the rest of the 
members at all. I am running Tomcat 5.5.20 on FC5 and JDK 1.5. I have my 
iptables shutdown and no other security options are enabled. Also I have 
JBoss PojoCache running in my application. It is configured on a 
different UDP address other than mcastAddress of Tomcat Server.xml's 
Membership element. Can anyone lash some light on this issue ?

Thanks in advance.

Regards
--Vinu Varghese

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message