tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Tim Lucia" <timlu...@yahoo.com>
Subject RE: Can't seem to get logging to work in Tomcat 5.5.9
Date Sat, 26 May 2007 01:04:53 GMT
I used your config file verbatim and it worked.  I can tell you it is not
your config file.  Is there any hint at all in the tomcat/logs directory?

Tim

________________________________________
From: Rob Tanner [mailto:rtanner@linfield.edu] 
Sent: Friday, May 25, 2007 7:40 PM
To: Tomcat Users List
Subject: Re: Can't seem to get logging to work in Tomcat 5.5.9

Tim,

Right now I'm running Tomcat as root so that it can grab ports 80 and 443 (I
understand there is a work around for that, but I'm not there yet) and so
permissions is not an issue.  I also wondered whether the file had to
already exist before it could log to it.  So I touched the file and that
made no difference.

Also, I tried removing the tomcat-juli.jar file from $CATALINA_HOME/bin and
that made no difference.  Just looking at the startup script, I don't think
JULI conflicts with log4j -- i.e., it doesn't look like if you use one you
can't use the other.

-- Rob

Tim Lucia said the following on 05/25/2007 03:59 PM: 
Your configuration file is valid.  Does the user Tomcat runs as have write
permission along the output path?  You could try using /tmp as a test.  If
it is not permissions, then it could be a classpath issue, but your notes
lead me to believe that not to be the case (i.e., you put them where they
should be.

You may (I'm fuzzy on this) have to rename the tomcat-juli.jar file, or
otherwise change the startup script(s) so that it doesn't use the juli
logger.

HTH,
Tim


  
-----Original Message-----
From: Rob Tanner [mailto:rtanner@linfield.edu]
Sent: Friday, May 25, 2007 6:36 PM
To: Tomcat Users List
Subject: Can't seem to get logging to work in Tomcat 5.5.9

Hi,

I was originally planning to move to Tomcat 6 but backed off for a
number of reasons.  Now I have Tomcat 5.5.9 installed an working, except
for logging (and one other problem that I might be able to resolve on my
own if only I could get logging to work).

I have never configured Tomcat to log using log4j (Tomcat 4.x's built-in
was sufficient).  Following the instructions on the website
(http://tomcat.apache.org/tomcat-5.5-doc/logging.html),  I creating a
log4j.properties file and placed it in common/classes -- the only change
I made on the example on the webpage was to replace a variable with an
absolute path:

log4j.rootLogger=DEBUG, R
log4j.appender.R=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.R.File=/var/apache/jakarta-tomcat-5.5.9/logs/tomcat.log
log4j.appender.R.MaxFileSize=10MB
log4j.appender.R.MaxBackupIndex=10
log4j.appender.R.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.R.layout.ConversionPattern=%p %t %c - %m%n


I then put log4j-1.2.7.jar and commons-logging-1.1.jar jarfiles in
common/lib and started Tomcat. The instructions don't say anything about
doing anything else and I've not done very much with log4j other than
use it to enable syslog logging in various applications, but it's not
working.

Any ideas?

Thanks,
Rob


--
Rob Tanner
UNIX Services Manager
Linfield College, McMinnville OR
    




---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org

  




---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message