tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marco Aurélio S. Silva" <>
Subject Problem Deploying an Application
Date Thu, 19 Oct 2006 14:12:26 GMT
Hi folks,

I'm trying to deploy an application on my Tomcat 5.5.9 under a Windows 2003
Server with JVM 1.5.0_04, and get the following stack error:

19/Out/2006 11:02:13 org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve invoke
SEVERE: Servlet.service() for servlet HTMLManager threw exception
java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServletRequest
 at org.apache.commons.fileupload.FileUploadBase.parseRequest(
 at org.apache.commons.fileupload.FileUploadBase.parseRequest(
 at org.apache.catalina.manager.HTMLManagerServlet.doPost(
 at javax.servlet.http.HttpServlet.service(
 at javax.servlet.http.HttpServlet.service(
 at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(
 at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(
 at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(
 at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(
 at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(
 at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(
 at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(
 at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(
 at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(
 at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(
 at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$
 at Source)

I was looking for how to solve it, and find that it seems to be a problem on
the ClassLoader, and only a new installation of the Tomcat solve it! Is that
true or there is another way to solve it?

I checked the servlet-api.jar and it's ok!


Marco Aurélio S. Silva

  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message