tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Garthfield Carter <tom...@webconexion.net>
Subject Tomcat admin application "HTTP Status 500" problem
Date Fri, 08 Sep 2006 14:02:53 GMT
Hello,

I have an issue with the Tomcat "admin" application. I get "HTTP Status 
500" errors whenever I click on any of the "User Definition" menu items 
such as Users, Groups or Roles. The exact error I get reported on screen 
in the HTTP Status 500 section is:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
type: Status report
message: Error retrieving attribute users
description: The server encountered an internal error (Error retrieving 
attribute users) that prevented it from fulfilling this request.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'm using the following software version:

Tomcat 5.0.28
Sun JDK 1.5.0_06

My server.xml looks like this:

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<Server port="8121">

<GlobalNamingResources>
       <Resource auth="Container" name="UserDatabase" 
type="org.apache.catalina.UserDatabase"/>
       <ResourceParams name="UserDatabase">
       <parameter>
               <name>factory</name>
               
<value>org.apache.catalina.users.MemoryUserDatabaseFactory</value>
       </parameter>
       <parameter>
               <name>pathname</name>
               <value>conf/tomcat-users.xml</value>
       </parameter>
       </ResourceParams>
</GlobalNamingResources>

<Service name="Tomcat-Apache">
<Connector maxProcessors="75" port="8221" protocol="AJP/1.3" 
protocolHandlerClassName="org.apache.jk.server.JkCoyoteHandler"/>
<Engine defaultHost="localhost" name="alberta">
<Host appBase="/home/tomcat/tomcat/webapps" deployOnStartup="false" 
name="localhost">
       <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" 
directory="/home/tomcat/logs" prefix="tomcat." suffix=".txt" 
timestamp="true"/>
       <Context path="/" docBase="../../public_html" debug="0" 
reloadable="true"/>
       <Context path="/admin" debug="0" privileged="true" docBase="admin"/>
</Host>
<Realm className="org.apache.catalina.realm.UserDatabaseRealm"/>
</Engine>
</Service>
</Server>

I've searched Google and found one other person with this problem but no 
answers at all.

Any ideas would be greatly appreciated.

Regards,
Garthfield Carter


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message