tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Zach Calvert" <Zach.Calv...@floodsource.com>
Subject RE: Run Tomcat in Eclipse
Date Fri, 11 Aug 2006 17:22:32 GMT
I'm trying to avoid additional plugins for setting up this server run.
There really shouldn't be a good reason why I can't run this using an
eclipse run configuration.

-----Original Message-----
From: dizzi [mailto:dizzi@logout.sh.cvut.cz] 
Sent: Friday, August 11, 2006 12:22 PM
To: Tomcat Users List
Subject: Re: Run Tomcat in Eclipse

Iam using Eclipse 3.2 with tcat 5.5.17 and jdk 1.5.0_07

In old version i used that sysdeo plugin, but now im using eclipse with
WTP, it has nice support for deploying applications and manage servers.

d.



On Fri, 11 Aug 2006 19:08:58 +0200, Zach Calvert
<Zach.Calvert@floodsource.com> wrote:

> I am trying to configure Eclipse 3.2 with Tomcat 5.5.17 and Java 
> jdk1.5.0_08.
> In Tomcat 4.x days, I could set up a run configuration and have it run

> using Eclipse's run interface.  I am trying to duplicate the process 
> for 5.5.17, but am having difficulty.  First off, I have tried 
> searching Google and everything points to the 
> com.sysdeo.eclipse.tomcat_3.0.0 plugin.  I really would rather avoid 
> that plug-in and use my own configuration.
> Here are the steps I have taken:
> First, JAVA_HOME is set.
> Next, I have a project that has the Bootstrap.jar on the classpath.
> I open up a debug configuration and set the main class to 
> org.apache.catalina.startup.Bootstrap
> In the program arguments, I have
> start
> In the VM Arguments I have
> -Djava.endorsed.dirs="<<Tomcat Root>>\common\endorsed"
> -Dcatalina.home="<<Tomcat Root>>"
> -Dcatalina.base="<<App Dir>>"
> -Djava.io.tmpdir="<<Temp Dir>>"
> On the classpath tab of the debug configuration, I have Bootstrap 
> Entries:
>     JRE
>     bootstrap.jar
>     tools.jar
>     commons-logging-api.jar
> User Entries:
>     Project (default classpath)
> When I run it, I get an exception:
> java.lang.ExceptionInInitializerError
> Caused by: org.apache.commons.logging.LogConfigurationException:
> org.apache.commons.logging.LogConfigurationException:
> java.lang.NullPointerException (Caused by
> java.lang.NullPointerException) (Caused by
> org.apache.commons.logging.LogConfigurationException:
> java.lang.NullPointerException (Caused by
> java.lang.NullPointerException))
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.newInstance(LogFactoryI
> mp
> l.java:543)
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.getInstance(LogFactoryI
> mp
> l.java:235)
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.getInstance(LogFactoryI
> mp
> l.java:209)
>    at
org.apache.commons.logging.LogFactory.getLog(LogFactory.java:351)
>    at 
> org.apache.catalina.startup.Bootstrap.<clinit>(Bootstrap.java:53)
> Caused by: org.apache.commons.logging.LogConfigurationException:
> java.lang.NullPointerException (Caused by
> java.lang.NullPointerException)
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.getLogConstructor(LogFa
> ct
> oryImpl.java:397)
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.newInstance(LogFactoryI
> mp
> l.java:529)
>    ... 4 more
> Caused by: java.lang.NullPointerException
>    at
> org.apache.commons.logging.impl.LogFactoryImpl.getLogConstructor(LogFa
> ct
> oryImpl.java:374)
>    ... 5 more
> I assume I am missing something from my classpath.  Does anyone know 
> what it is?



---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org To unsubscribe,
e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message