tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alan Chandler <a...@chandlerfamily.org.uk>
Subject problem building tcnative
Date Wed, 31 May 2006 07:59:03 GMT
Trying to get rid of this error message when I start tomcat 5.5.17

"The Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in 
production environments was not found on the java.library.path"

I discovered I have to build the tcnative library, but its giving me problems.  
I am running under Debian unstable, having installed libapr1-dev .

In essence I run this command

./configure --with-apr=/usr/bin/apr-config --with-java-home=/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun 
&& make && make install


and after configuring correctly, the first line of the make file fails

make[1]: Entering directory `/home/alan/dev/tomcat-native-1.1.3/jni/native'
/bin/sh /usr/share/apr-1.0/build/libtool --silent --mode=compile 
i486-linux-gnu-gcc -pipe -Wall -g -O2 -pthread  -pipe -Wall -g -O2 -DHAVE_CONFIG_H -DLINUX=2
-D_REENTRANT -D_GNU_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE   -g -O2 -DHAVE_OPENSSL   -I/home/alan/dev/tomcat-native-1.1.3/jni/native/include
-I/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/include -I/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/include/linux  -I/usr/include/apr-1.0
  -o 
src/os.lo -c src/os.c && touch src/os.lo
/bin/sh: /usr/share/apr-1.0/build/libtool: No such file or directory

Tracking back what seems to be happening is that configure runs 
build/tcnative.m4 which includes this

  APR_BUILD_DIR="`$apr_config --installbuilddir`"

($apr_config is the apr-config tool I specified on the command line, and 
outputs this - /usr/share/apr-1.0/build )

and then it sets up build/rules.mk where APR_BUILD_DIR gets turned into 
apr_builddir.  Then this line inside rules.mk defines libtool thus

LIBTOOL=$(SHELL) $(apr_builddir)/libtool

which is where the error occurs, because libtool is (in Debian) in /usr/bin, 
not in  /usr/share/apr-1.0/build/

The question is - where is the error?  in the Debian packaging or in this 
piece of tomcat, or have I missed some parameter of the ./configure?


-- 
Alan Chandler
http://www.chandlerfamily.org.uk


---------------------------------------------------------------------
To start a new topic, e-mail: users@tomcat.apache.org
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message