tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aparna_Maddire...@Countrywide.Com
Subject Re: [OT] 64Bit Java doesn't honour Xmx,Xms settings?
Date Tue, 17 Jan 2006 17:11:22 GMT
Hi,


Did you check if the new parameter (Xms, Xmx)values are registered for 
your service ? (I am not sure how it works on Linux ).
Here is a similar issue but on Windows platform. 
I am working with 64 bit java on Windows 2003 and 64-bit AMD Opteron 
processor with 16 GB RAM.
I am getting OOME due to PermGen space. I set the following parameteres in 
my service.bat file :
JvmXms = 6g  JvmXmx = 6g JvmX = 256mb.
The problem is when I start the tomcat service it is not taking these 
values.  I checked the windows registry 
and these parameter values are not inserted.  Do you have any idea like 
what might be the problem and 
how to fix these issue ? Any help would be greatly appereciated.

(Note: The same application on 32-bit works just fine .)

Thank you,
Aparna.






"Leon Rosenberg" <rosenberg.leon@googlemail.com> 
01/17/2006 03:43 AM
Please respond to
"Tomcat Users List" <users@tomcat.apache.org>


To
"Tomcat Users List" <users@tomcat.apache.org>
cc

Subject
Re: [OT] 64Bit Java doesn't honour Xmx,Xms settings?






On 1/17/06, Tim Funk <funkman@joedog.org> wrote:
> Just because you get an OOM error doesn't mean its a heap issue. See the 
faq
> for details:
>
> http://tomcat.apache.org/faq/memory.html#why
>
> -Tim

Sure, but when ps shows virtual memory usage of 34 GB, I assume it's a
memory issue, isn't it?
P.S. (There is no tomcat involed :-) )

>
> Leon Rosenberg wrote:
> > Hi,
> >
> > sorry for OT, but since there is so much combined Java experience
> > here, it's the fastest way of getting an answer.
> >
> > We have problems with 64bit java (on amd/debian64, with16GB real
> > memory). Regardsless how much memory we allow the vm (via -Xmx, -Xms)
> > it takes all it can (up to 34gb virtual memory, 16Gb real memory).
> > Since we have more than one VM running on the machine  (5VMs all below
> > 1Gb ram) we are running in an outofmemory after a day of running.
> >
> > Is this a bug? Are there any new undocumented switches for proper
> > memory configuration?
> >
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org




Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message