tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Thomas <ma...@apache.org>
Subject Re: encoding problem with tomcat
Date Mon, 02 Jan 2006 17:20:24 GMT
Can you provide the smallest possible servlet/JSP that doesn't work?
At a guess running in debug mode is fixing/working around some other
issue that is the root cause of the problem.

Mark

Ron Piterman wrote:
> now also when both are using the symlink at /home/ron/tomcat, running
> tomcat in normal mode (without debugging) gives me wrong encoding...
> ?
> 
> Ron Piterman wrote:
> 
>> Here are both commands, as listed by ps (i broke them to make reading
>> easier):
>>
>>
>>  >> first the normal tomcat:
>>  >>
>>
>> /usr/java/jre/bin/java
>>
>> -Djava.util.logging.manager=org.apache.juli.ClassLoaderLogManager
>> -Djava.util.logging.config.file=/usr/java/tomcat/conf/logging.properties
>> -Djava.endorsed.dirs=/usr/java/tomcat/common/endorsed
>> -classpath
>>  :/usr/java/tomcat/bin/bootstrap.jar
>>  :/usr/java/tomcat/bin/commons-logging-api.jar
>> -Dcatalina.base=/usr/java/tomcat
>> -Dcatalina.home=/usr/java/tomcat
>> -Djava.io.tmpdir=/usr/java/tomcat/temp
>> org.apache.catalina.startup.Bootstrap
>> start
>>
>>  >> then in debug mode:
>>  >>
>>
>> /usr/java/jre/bin/java
>>
>> -Djava.util.logging.manager=org.apache.juli.ClassLoaderLogManager
>> -Djava.util.logging.config.file=/home/ron/tomcat/conf/logging.properties
>> -Xdebug
>> -Xrunjdwp:transport=dt_socket,address=8000,server=y,suspend=n
>> -Djava.endorsed.dirs=/home/ron/tomcat/common/endorsed
>> -classpath
>>  :/home/ron/tomcat/bin/bootstrap.jar
>>  :/home/ron/tomcat/bin/commons-logging-api.jar
>> -Dcatalina.base=/home/ron/tomcat
>> -Dcatalina.home=/home/ron/tomcat
>> -Djava.io.tmpdir=/home/ron/tomcat/temp
>> org.apache.catalina.startup.Bootstrap start
>>
>> ---
>>
>> Now the only difference seems to be in the catalina.home and
>> catalina.base parameters -
>>
>> /home/ron/tomcat is a symlink to /usr/java/tomcat/
>>
>> why should that make a difference ?
>>
>> will try to change that and see what happens...
>> (will be back after the commercials :) )
>>
>> Cheers,
>> Ron
>>
>>
>> Ron Piterman wrote:
>>
>>> Hi all,
>>> I have this strange encoding problem with tomcat 5.5.12 serving
>>> tapestry pages:
>>>
>>> when I start tomcat using the startup.sh script, my tapestry pages are
>>> served with something wrong along the encoding pipeline, so some
>>> "special"  characters like ä or ß are encoded wrong.
>>>
>>> when I start tomcat using the catalina.sh in debug mode, everything is
>>> fine -
>>>
>>> does someone have a clue of what or where the problem might be?
>>>
>>> Cheers,
>>> Ron
> 
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org
> 
> 



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message