tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rick van der Zwet <r...@wzoeterwoude.net>
Subject HTTPS at Tomcat 5.5.12 using keystoreFile and keystorePass variables (windows binary) - unable to get working
Date Thu, 10 Nov 2005 19:23:40 GMT
Hi,

I downloaded (checked md5 sums) and full default installed at up2date 
Windows XP Professional SP2 Computer:
-J2SE Development Kit 5.0 Update 2
-J2SE Runtime Environment 5.0 Update 2
-J2SE Runtime Environment 5.0 Update 4
-Apache Tomcat 5.5.12

Apache Tomcat is using 'C:\Program 
Files\Java\jre1.5.0_04\bin\client\jvm.dll' as Java Virtual Machine and 
logging is set to debug

I started and http://localhost:8080 seems to work fine and of  course 
http://localhost:8443 and https://localhost:8443 are not working

I stopped Apache Tomcat and went to directory 'C:\Program Files\Apache 
Software Foundation\Tomcat 5.5\conf'
There a issued the command "c:\Program 
Files\Java\jdk1.5.0_02\bin\keytool.exe" -genkey -alias tomcat -keyalg 
RSA -validity 1460
 -keystore keystore -keypass tomcat -storepass tomcat
and entered at all the questions:
What is your first and last name?
  [Unknown]:  localhost
What is the name of your organizational unit?
  [Unknown]:  beheer
What is the name of your organization?
  [Unknown]:  wzoeterwoude.net
What is the name of your City or Locality?
  [Unknown]:  Zoeterwoude
What is the name of your State or Province?
  [Unknown]:  Zuid Holland
What is the two-letter country code for this unit?
  [Unknown]:  NL
Is CN=localhost, OU=beheer, O=wzoeterwoude.net, L=Zoeterwoude, ST=Zuid 
Holland,
C=NL correct?
  [no]:  yes

I changed 'C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 
5.5\conf\server.xml'

    <!-- Define a SSL HTTP/1.1 Connector on port 8443 -->
    <Connector port="8443" maxHttpHeaderSize="8192"
               maxThreads="150" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="75"
               enableLookups="false" disableUploadTimeout="true"
               acceptCount="100" scheme="https" secure="true"
           clientAuth="false" sslProtocol="TLS"
           keystoreFile="C:\Program Files\Apache Software 
Foundation\Tomcat 5.5\conf\keystore"
           keystorePass="tomcat" /

Then I started Apache Tomcat again
http://localhost:8080/ still works fine
https://localhost:8443/ will load forever not showing any pages
http://localhost:8443/ however will display the main page immidiately


Looking at the logfiles I noticed no strange things.
Full Logs can be found at http://www.wzoeterwoude.net/~rick/tomcat/logs

I seems to me the https prococol is not called but http protocol is 
called instead.

Cheerz,
Rick van der Zwet






---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message