tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Wade Chandler <hwadechandler-apa...@yahoo.com>
Subject Re: AW: rueh:Problem with charsets with apache,tomcat, mysql
Date Thu, 13 Oct 2005 15:00:50 GMT
--- "rueh hänä" <rueh@gmx.net> wrote:

> Hi.
> 
> I used de_DE, too, same effect.. I dont know, whats
> happening. The best
> setting until now was UTF-8, because at least the
> html-sites were displayed
> correctly. The old server uses de_DE, too, and the
> configs are set to
> iso-8859-15. Now i set this setting once again, to
> be secure. But as i
> expected, nothing changed. 
> 
> 
> 
> > Von: "Marcus Franke" <MFranke@evendi.de>
> > An: "Tomcat Users List" <users@tomcat.apache.org>
> > Betreff: AW: rueh:Problem with charsets with
> apache,tomcat, mysql
> > Datum: Thu, 13 Oct 2005 15:36:52 +0200
> > 
> > Hi, 
> > 
> > have the "same" problem with a RHEL WS4.
> > 
> > Try using de_DE as your locale not the UTF-8
> Version
> > 
> > > -----Ursprüngliche Nachricht-----
> > > Von: "rueh hänä" [mailto:rueh@gmx.net]
> > > Gesendet: Donnerstag, 13. Oktober 2005 15:32
> > > An: tomcat-user@jakarta.apache.org
> > > Betreff: rueh:Problem with charsets with
> apache,tomcat, mysql
> > > 
> > > HI folks
> > > 
> > > Soon i get desperate.
> > > 
> > > I have a FC4 webserver, that runs apache 2.0.54
> and tomcat 5.5, mysql
> > 4.1.
> > > This server will be the replacement of our old
> FC2 webserver, that runs
> > > apache 2.0.48 and tomcat 5.0.18, mysql 3.23.
> > > 
> > > What ive done: I took the old config from the
> FC2 server and adapted it
> > > for
> > > the new server. I also took the websites (jsp
> and html) on it.
> > > My problem ist, that special characters as äöü
> (im swiss) couldnt be
> > > displayed. Instead of them i get some unreadable
> cryptics. But i think,
> > > the
> > > charset settings are overall correct.
> > > 
> > > If i configure the default charset in httpd.conf
> to UTF-8, i can read
> > > normal
> > > html-sites, that include special characters..
> withouth any problems..But
> > > only html-sites.. But if i use ISO-8859-1, even
> html-sites are displayed
> > > cryptic.
> > > 
> > > The system language is set to de_DE.UTF-8, as in
> httpd.conf and
> > > tomcat5.conf
> > > (LANG=de_DE.UTF-8), but i also tried it with the
> ISO-8859-1 charset. I
> > > also
> > > tried other charsets and different variations of
> them.. always with the
> > > same
> > > result. The best setting until now was UTF-8.
> But this only works for
> > > only-html sites. The special characters still
> arent displayed correct on
> > > jsp-sites alternatively mysql database entries.
> > > 
> > > Now im on this problem since about 10 hours.
> Nothing helped yet, no
> > > similar
> > > problem/solution descriptions helped. Nothing in
> google is appropriate
> > to
> > > my
> > > problem.
> > > 
> > > Is there anything, that i forgot, didnt
> understand, made wrong?
> > > 
> > > I think, either the problem is one little thing,
> or more than one thing,
> > > that i have to change. I hope, its the second
> one.
> > > 
> > > I really hope, you can give me am advice
> > > 
> > > --
> > > Highspeed-Freiheit. Bei GMX supergünstig, z.B.
> GMX DSL_Cityflat,
> > > DSL-Flatrate für nur 4,99 Euro/Monat* 
> http://www.gmx.net/de/go/dsl
> > > 
> > >
>
---------------------------------------------------------------------
> > > To unsubscribe, e-mail:
> users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> > > For additional commands, e-mail:
> users-help@tomcat.apache.org
> > 
> >
>
---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail:
> users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> > For additional commands, e-mail:
> users-help@tomcat.apache.org
> > 
> 
> -- 
> NEU: Telefon-Flatrate fürs dt. Festnetz! GMX
> Phone_Flat: 9,99 Euro/Mon.*
> Für DSL-Nutzer. Ohne Providerwechsel!
> http://www.gmx.net/de/go/telefonie
> 
>
---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail:
> users-unsubscribe@tomcat.apache.org
> For additional commands, e-mail:
> users-help@tomcat.apache.org
> 
> 

Are static characters on your html pages displayed
correctly?  I had issues with the mysql driver where I
set to set the encoding on the driver itself as part
of the connection url.  You may need to do this if you
aren't already.  What I found was the data in the
database would get inserted wrong if I did not have
the correct encoding set on the driver, so I had to
correct my database connection encoding and the data
in the database as well.

Wade

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message