tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Remy Maucherat <remy.mauche...@gmail.com>
Subject Re: Asking Again: 5.5.12 Broke my 5.5.9 Config
Date Fri, 30 Sep 2005 08:57:42 GMT
On 9/30/05, Bob Bronson <rbronson1976@yahoo.com> wrote:
> Hi all,
>
> I asked this question a couple days ago but received no helpful
> responses. I thought I'd try one more time. If anyone has had
> experience with this, please let me know. Thanks...
> --------
> I've just tried to "upgrade" from TC v5.5.9 to v5.5.12 and it seems my
> (very simple) configuration is now broken.
>
> The following configuration works beautifully under 5.5.9 -- no
> exceptions, no warnings, just utter perfection.
>
> Here's a description of my configuration (BTW, CATALINA_HOME and
> JAvA_HOME are fine, I'm sure they're not causing the problem).
>
> I have CATALINA_BASE set like this:
>    C:\Projects\Configs\
>
> Within this "Configs" directory I have two sub-directories: "conf" and
> "Engine_01" like this:
>
>    C:\Projects\Configs\
>        |
>        +-conf\
>        |  |
>        |  +-server.xml
>        |  +-web.xml
>        |
>        +-Engine01\
>        |  |
>        |  +-localhost\
>        |  |  |
>        |  |  +-ROOT.xml
>
>
> Within the "conf" directory I have my "server.xml" and the default
> "web.xml" files. Here is the server.xml contents:
>
> <Server port="10035" shutdown="SHUTDOWN" debug="0">
>   <Service name="Catalina">
>     <Connector port="80" />
>     <Engine name="ENGINE_01" defaultHost="localhost">
>       <Host name="localhost" appBase="..\Sites\Test 1"/>
>     </Engine>
>   </Service>
> </Server>
>
>
> Notice I have named the engine, "Engine_01".
>
> As you can see, in the "Engine_01" directory I have a subdirectory,
> "localhost", which contains a context fragment file named, "ROOT.xml".
> Here is the contents of ROOT.xml:
>
>    <Context path="" docBase=""/>
>
>
> In my "server.xml" you'll notice I have my appBase property set to
> "..\Sites\Test 1". Here is the "Sites" directory structure:
>
>    C:\Projects\Sites\
>        |
>        +-Test 1\
>            |
>            +-index.html
>            +-WEB-INF\
>                |
>                +-web.xml
>                +-classes\
>                +-root\
>
>
> It's all quite simple, I think. When I run under v5.5.9, this
> configuration works perfectly, as I said.
>
> Using the EXACT SAME configuration, running under v5.5.12, I see this
> WARNING and EXCEPTION when I start TC:
>
> WARNING: A docBase C:\Projects\Sites\Test 1\. inside the host appBase
> has been specified, and will be ignored
> Sep 26, 2005 8:37:22 PM org.apache.catalina.core.StandardContext
> resourcesStart
> SEVERE: Error starting static Resources
> java.lang.IllegalArgumentException: Document base
> C:\Projects\Configs\..\Sites\Test 1\ROOT does not exist or is not a
> readable directory
>         at
> org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDirContext.java:140)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(StandardContext.java:3777)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardContext.java:3948)
>         at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInternal(ContainerBase.java:759)
>         at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(ContainerBase.java:739)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(StandardHost.java:524)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDescriptor(HostConfig.java:603)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDescriptors(HostConfig.java:535)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps(HostConfig.java:470)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostConfig.java:1118)
>         at
> org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEvent(HostConfig.java:310)
>         at
> org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLifecycleEvent(LifecycleSupport.java:119)
>         at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.java:1020)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.java:718)
>         at
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.java:1012)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine.java:442)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardService.java:450)
>         at
> org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer.java:680)
>         at
> org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:536)
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
>         at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown
> Source)
>         at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
>         at
> org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:275)
>         at
> org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:413)
> Sep 26, 2005 8:37:22 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
> SEVERE: Error in resourceStart()
> Sep 26, 2005 8:37:22 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
> SEVERE: Error getConfigured
> Sep 26, 2005 8:37:22 PM org.apache.catalina.core.StandardContext start
> SEVERE: Context [] startup failed due to previous errors
> Sep 26, 2005 8:37:22 PM org.apache.catalina.core.StandardContext stop
> INFO: Container
> org.apache.catalina.core.ContainerBase.[ENGINE_01].[localhost].[/] has
> not been started
> Sep 26, 2005 8:37:23 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol
> start
> INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-80
> Sep 26, 2005 8:37:23 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
> INFO: Server startup in 796 ms
>
>
> So, you can see I have one WARNING and one EXCEPTION. Neither of these
> are present under v5.5.9. What's changed? Is 5.5.12 broke or was v5.5.9
> broke?
>
> In case you are wondering, in response to the above exception I did
> indeed modify my "Sites" directory structure to include an outer "ROOT"
> directory (which was not necessary with v5.5.9):
>
>    C:\Projects\Sites\
>        |
>        +-Test 1\
>            |
>            +-ROOT\
>               |
>               +-index.html
>               +-WEB-INF\
>                  |
>                  +-web.xml
>                  +-classes\
>                  +-root\
>
> Doing this eliminated the exception but I still received the WARNING
> message.
>
> Again, does anyone know what has changed from v5.5.9 to v5.5.12 to
> cause this WARNING and SEVERE error problem???

As the warning says, the "path" attribute is now ignored, as it is
redundant information and caused the deployer to break. So you have to
rename your xml file.

--
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Rémy Maucherat
Developer & Consultant
JBoss Group (Europe) SàRL
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message