tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Anoop kumar V <anoopkum...@gmail.com>
Subject Re: java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
Date Wed, 15 Jun 2005 19:16:23 GMT
Yes - I am sure - This is a line in the setclasspath.bat

set CLASSPATH=%JAVA_HOME%\lib\tools.jar

And my other webapps which have jsp work.
But for some reason this jsp which is in the struts-blank.war gives
this exception.

Anoop



On 6/15/05, Martín Cabrera <martin.cabrera@abitab.com.uy> wrote:
> Are you sure you have the %JAVA_HOME%\lib\tools.jar?...this jar contains the
> java compiler that tomcats needs in order to compile jsps pages.
> 
> Hope this helps.
> Martín.
> 
> -----Mensaje original-----
> De: Anoop kumar V [mailto:anoopkumarv@gmail.com]
> Enviado el: Miércoles, 15 de Junio de 2005 01:30 p.m.
> Para: Tomcat Users List
> Asunto: java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
> 
> I am using Tomcat 4.1.30 standalone and am repeatedly facing this issue of
> 
> java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
> 
> whenever I try to serve up a jsp from a specific folder within webapps.
> 
> I know that this is a classpath issue - but i have checked my JAVA_HOME and
> it is pointing correctly to my jdk.
> I mean I have lots of other applications working fine in the webapps folder
> so JAVA_HOME has never been the issue. (the other jsp files from other
> folders in webapps are served just fine)
> 
> Also from a google search someone pointed out that TOMCAT_HOME or
> CATALINA_HOME needs to be set. I tried setting this too in startup.bat and
> catalina.bat (even setclasspath.bat) but in vain.
> 
> I know that tomcat 4.1.30 completely ignores the system classpath - so I
> have not tried to change that.
> 
> Another point is that I compiled using JDK1.5_01 but the tomcat4.1.30 I am
> using points to jdk1.4.2.
> 
> On Tomcat5.5 (pointing to jdk1.5) this worked like a charm - I just dropped
> the war in webapps and the jsp was displayed.
> 
> Can anybody give me some pointers as to how I can automatically fix this in
> 4.1.30?
> 
> Thanks in advance,
> Anoop
> 
> --
> Thanks and best regards,
> Anoop
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
> 
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Anti-Virus.
> Version: 7.0.308 / Virus Database: 267.7.3 - Release Date: 14/06/2005
> 
> 
> --
> No virus found in this outgoing message.
> Checked by AVG Anti-Virus.
> Version: 7.0.308 / Virus Database: 267.7.3 - Release Date: 14/06/2005
> 
> 
> 


-- 
Thanks and best regards,
Anoop

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message