tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christoph Kutzinski <ku...@gmx.de>
Subject Re: tomcat does not like cmdline args of wget?
Date Tue, 14 Jun 2005 10:12:41 GMT
Are there any special chars in theUser and/or thePass that could 
possibly escaped in the URL and/or by the shell?
E.g. Umlauts, Whitespace, %, ...

Or are you really literally writing
wget http://theUser:thePass@theHost/someURL
?

Holger Klawitter wrote:
> QM wrote:
> 
> 
>>On Mon, Jun 13, 2005 at 11:04:03AM +0200, Holger Klawitter wrote:
>>: what might be the reasion that
>>:   wget http://theUser:thePass@theHost/someURL
>>: is working, whereas
>>:   wget --http-user=theUser --http-passwd=thePass http://theHost/someURL
>>: yields "Authorization failed" (401)? (I also tried --cookies=on)
>>
>>I don't know off the top of my head, but you could (temporarily) enable
>>RequestDumperValve and compare the two requests.
> 
> 
> There is one indeed interesting difference, both requests end up with a
> different (each one is reproducable) auth string:
> 
> INFO:             header=authorization=Basic ******F0OjE1c***emxl
> INFO:             header=authorization=Basic ******VyOjI3Y***ZQ==
> 
> ("******" and "***" is manual masking)
> 
> Am I right to assume wget to be the culprit?
> 


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message