tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Parsons Technical Services" <parsonstechni...@earthlink.net>
Subject Re: Problem with BASIC authentication
Date Thu, 17 Mar 2005 12:15:22 GMT
I don't run 4 so these are only suggestions.

1. Remove the <user-data-constraint>

2. Change your tomcat-user.xml to look like this

<tomcat-users>
  <user name="userid" password="passwd" roles="ieg-sc-user" />
</tomcat-users>


----- Original Message ----- 
From: "Karanjkar, Sanjay V (IT)" <Sanjay.Karanjkar@morganstanley.com>
To: "Tomcat Users List" <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Thursday, March 17, 2005 12:19 AM
Subject: RE: Problem with BASIC authentication


Hi,

Anyone had a chance to look at this one yet?

Thanks
Sanjay

-----Original Message-----
From: Karanjkar, Sanjay V (IT)
Sent: 15 March 2005 11:19
To: tomcat-user@jakarta.apache.org
Subject: Problem with BASIC authentication

Hi,

I have the following setup:

1. A copied version of Tomcat 4.1.24 on Unix (i.e. I have merely
*copied* the entire tomcat folder from another installed location
instead of installing it)

2. My application WAR file referenced by the following Context in
Server.xml:
        <Context path="/ieg-sc"
docBase="/var/tmp/DEV/install/common/lib/tc.ieg.war"
reloadable="true" debug="99" privileged="true">
          <ResourceLink name="users"
type="org.apache.catalina.UserDatabase" global="UserDatabase"/>
        </Context>

3. My app's web.xml has the following:
  <security-constraint>
    <web-resource-collection>
      <web-resource-name>My Application</web-resource-name>
      <url-pattern>/*</url-pattern>
    </web-resource-collection>
    <auth-constraint>
      <role-name>ieg-sc-user</role-name>
    </auth-constraint>
    <user-data-constraint>
      <transport-guarantee>NONE</transport-guarantee>
    </user-data-constraint>
  </security-constraint>
  <!-- Define the Login Configuration for this Application -->
  <login-config>
    <auth-method>BASIC</auth-method>
    <realm-name>My Application</realm-name>
  </login-config>
  <security-role>
    <role-name>ieg-sc-user</role-name>
  </security-role>

4. I have defined the user/role in conf/tomcat-users.xml:
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<tomcat-users>
  <role rolename="ieg-sc-user"/>
  <user username="userid" password="passwd" roles="ieg-sc-user"/>
</tomcat-users>

When I start tomcat, everything seems to run fine except that I do not
get a login window! I have gone over the setup so many times now, I'm
going mad....Have I missed something? Is it because I've copied the
tomcat binaries instead of installing it? If so, why does authentication
work correctly for the inbuilt Manager application..?

Appreciate if you could help me..

Thanks and regards
Sanjay Karanjkar
--------------------------------------------------------

NOTICE: If received in error, please destroy and notify sender.  Sender
does not waive confidentiality or privilege, and use is prohibited.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
--------------------------------------------------------

NOTICE: If received in error, please destroy and notify sender.  Sender does 
not waive confidentiality or privilege, and use is prohibited.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org 



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message