tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Doppelfeld <mark.doppelf...@gmx.net>
Subject Re: Problem Authenticating Users in LDAP
Date Thu, 28 Oct 2004 13:29:00 GMT
Hi,

have a look in your log files. It should tell you something about your 
authentication process...
Mark

Sandeep N wrote:

>Hi,
>
>I have a problem trying to authenticate users, whose details are
>stored in the LDAP directory through Apache Tomcat. The details of the
>software I am using are as follows :
>
>LDAP: OpenLDAP V 2.2.17
>Web-Server: Apache-Tomcat V 4.1.30
>OS: Suse - Linux
>
>The LDAP directory structure is somewhat like this -
>dc=my-domain,dc=com
> cn= Manager
>    cn=person1
>    cn=person2 and so on
>
>In the server.xml file (under APACHE-TOMCAT-DIR/conf/) I have included
>he following piece of code  -
>
><Realm className="org.apache.catalina.realm.JNDIRealm" debug="99"
>connectionName="cn=Manager,dc=my-domain,dc=com"
>connectionPassword="secret" connectionURL="ldap://localhost:389"
>roleName="cn" roleSearch="(uniqueMember={0})"
>userPassword="userPassword"
>userPattern="cn={0},cn=Manager,dn=my-domain,dn=com" />
>
>The folder I have to authenticate is "param_test" and this resides
>under "APACHE-TOMCAT-DIR/webapps".
>
>The web.xml file under the "param_test" folder contains the following
>piece of code  -
>..................................
><security-constraint>
>     <web-resource-collection>
>             <web-resource-name>test</web-resource-name>
>             <url-pattern>/*</url-pattern>
>     </web-resource-collection>
>     <auth-constraint>
>             <role-name>cn</role-name>
>     </auth-constraint>
></security-constraint>
>
><login-config>
>     <auth-method>BASIC</auth-method>
>     <realm-name>test</realm-name>
></login-config>
>
>..................................
>
>I have even copied the jndi.jar, ldap.jar files to
>APACHE-TOMCAT-DIR/server/lib directory
>
>When I try to access the link, http://localhost:8089/param_test, it
>prompts me for the username and password. When I type in these
>parameters as per the entries in the LDAP directory, the pop-up
>reappears and this goes on continously. If I cancel this pop-up, HTTP
>error 401 is returned. Any guesses where I have gone wrong?
>
>Thanks in advance.
>
>Regards,
>Sandeep
>
>---------------------------------------------------------------------
>To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
>For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
>
>
>  
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message