tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dennis Dai <ddai...@ddai.net>
Subject Re: Realm configuration not working
Date Thu, 05 Aug 2004 16:40:01 GMT
On 8/5/2004 9:26 AM, Ruth, Brice wrote:

> Greetings!
> 
> I've recently decided to take advantage of Tomcat's authentication 
> mechanism, however, it doesn't appear to be working for me. I've 
> configured a Realm in my context (through the admin tool). It is a 
> DataSourceRealm.
> 
> When I've tested everything, I keep getting pushed out to the error page 
> that I've configured in my login settings. Since I couldn't figure out 
> what was going on when I screwed up the debugging levels, I grabbed the 
> source and started stepping through it in my debugger. Here's where it 
> gets interesting. When FormAuthenticator.java gets the Realm to 
> authenticate against:
> 
> Realm realm = context.getRealm();
> 
> The Realm that is returned is Tomcat's global "UserDatabaseRealm" - not 
> my DataSourceRealm. At this point, its no wonder that the authentication 
> isn't succeeding!!
> 
> Why isn't Tomcat using the Realm configured in the context?! This is on 
> Tomcat 5.0.27 under jdk 1.4.2.
> 
> Any help would be appreciated!!
> 

Make sure <resource-ref /> in web.xml is pointing to the correct 
resource (ie., the one in the context).

-- 
Dennis Dai
ddai-ml@ddai.net

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message