tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marco Mistroni" <mmistr...@waersystems.com>
Subject problem wiht tomcat 5.0, Hibernate and MYSQL
Date Fri, 30 Jul 2004 08:00:49 GMT
Hello,
 
 
I m experiencing problems with Hibernate in tomcat, talking to mysql.
 
My situation is that I didn't define any connection pools in tomcat, but
left it to Hibernate to handle that...
 
After leaving the application running for 11 hours, I got following
exception
 
hi all, 
i have a webapp taht uses Hibernate and MYSQL, running on top of tomcat.

i am letting Hibernate handle the connections to mysql db, since i have
no connection pools defined in tomcat. 
after running the application for nearly 9 hours, when i tried to use my
app to connect to the database i got following exception: 
 
Caused by: net.sf.hibernate.JDBCException: Could not execute query 
at net.sf.hibernate.impl.SessionImpl.find(SessionImpl.java:1476) 
at net.sf.hibernate.impl.QueryImpl.list(QueryImpl.java:45) 
at
com.myapp.hibernate.HibernatePersistenceManager.query(HibernatePersisten
ceManager.java:205) 
... 31 more 
Caused by: java.sql.SQLException: Communication link failure:
java.net.SocketException, underlying cause: Software caused connection
abort: recv failed 
 
** BEGIN NESTED EXCEPTION ** 
 
java.net.SocketException 
MESSAGE: Software caused connection abort: recv failed 
 
STACKTRACE: 
 
java.net.SocketException: Software caused connection abort: recv failed 
 
 
 
now i have searched the web and found two possible alternatives.. one
was to add following problems to hibernate config file.. <property
name="connection.autoReconnect">true</property> 
<property name="connection.autoReconnectForPools">true</property> 
<property
name="connection.is-connection-validation-required">true</property> 
 
 
but this does not work, as ihave added thos eproperties to hibernate
properties file and i am still getting same exception 
 
 
then I tried to add ?autoReconnect=true  to JBDC URL, but that didn't
work either coz I left application running for 11 hours and after that I
got same exception...
 
can anyone help me out?
 
THANX in advance and regards
      marco
 
 
 
l: user-help@struts.apache.org
 
 

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message