tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ned Regina <nrl...@ergito.com>
Subject Re: Tomcat 4 + Apache 1.3 + mod_jk lb session loss
Date Thu, 09 Oct 2003 20:00:37 GMT
The jvmRoute attributes are set to tc1 and tc2 respectively.  The jvmRoute 
suffix on the JSESSIONID cookie alternates between the two servers when 
reloading.  There's no authentication on the page.


At 03:49 PM 10/9/2003, you wrote:
>Just as a quick check of the obvious.
>
>You do have jvmRoute set correctly on the <Engine/>s for each
>Tomcat server, don't you?
>
>You aren't using BASIC authentication by any chance are you?
>
>G. Wade
>
>Ned Regina wrote:
>
>>I'm trying to load balance multiple Tomcat 4.1.27 servers behind Apache 
>>1.3.28 using jk(1) on RedHat 9.  It appears that the sessions are not 
>>being maintained when more than one Tomcat server is running.  A quick 
>>test page which prints application, session, request, and cookie 
>>information shows a new JSESSIONID cookie every time the page loads as 
>>well as alternating "Real Path" values (for each Tomcat server 
>>instance).  I've had the same configuration working perfectly for nearly 
>>a year using Tomcat 4.0.X, Apache 1.3.x, and RedHat 7.2 running on three 
>>separate servers (one apache+mod_jk+tomcat, the others just tomcat).
>>Initially, I had set up a multiple server system with the new software 
>>when I noticed this problem.  To simplify, I've set up a test environment 
>>on one server with tomcat instance 1 running on ports 8005,8009,8443,and 
>>8080 and tomcat instance 2 running on ports 9005,9009,9443, and 
>>9080.  I'm using the default server.xml for each with the ROOT context 
>>statement un-commented and the ports changed as above.  This is what my 
>>workers.properties looks like (although it's gone through a great many 
>>permutations in the debug process).
>>#
>># workers.properties
>>#
>># In Unix, we use forward slashes:
>>ps=/
>># list the workers by name
>>worker.list=router
>>
>># --------------------------------------
>># Load Balance remote tomcat server test
>># --------------------------------------
>>worker.router.type=lb
>>worker.router.balanced_workers=live2,live3
>>worker.router.sticky_session=1
>>worker.live2.port=8009
>>worker.live2.host=192.168.254.102
>>worker.live2.type=ajp13
>>worker.live2.lbfactor=100
>>worker.live3.port=9009
>>worker.live3.host=192.168.254.102
>>worker.live3.type=ajp13
>>worker.live3.lbfactor=100
>>This has been a very frustrating problem since it was something that 
>>worked quite well until now.  I'm going to keep removing layers (going 
>>back to RH7.x, then TC4.0X, etc.), but if anybody has any information 
>>about this, it would be a great help.  Thanks.
>>-Ned Regina
>>
>>---------------------------------------------------------------------
>>To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
>>For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
>
>
>
>---------------------------------------------------------------------
>To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
>For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message