tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "wade.johnson@abbnm.com" <wade.john...@abbnm.com>
Subject Re: Tomcat 4 + Apache 1.3 + mod_jk lb session loss
Date Thu, 09 Oct 2003 19:49:32 GMT
Just as a quick check of the obvious.

You do have jvmRoute set correctly on the <Engine/>s for each
Tomcat server, don't you?

You aren't using BASIC authentication by any chance are you?

G. Wade

Ned Regina wrote:

> I'm trying to load balance multiple Tomcat 4.1.27 servers behind Apache 
> 1.3.28 using jk(1) on RedHat 9.  It appears that the sessions are not 
> being maintained when more than one Tomcat server is running.  A quick 
> test page which prints application, session, request, and cookie 
> information shows a new JSESSIONID cookie every time the page loads as 
> well as alternating "Real Path" values (for each Tomcat server 
> instance).  I've had the same configuration working perfectly for nearly 
> a year using Tomcat 4.0.X, Apache 1.3.x, and RedHat 7.2 running on three 
> separate servers (one apache+mod_jk+tomcat, the others just tomcat).  
> Initially, I had set up a multiple server system with the new software 
> when I noticed this problem.  To simplify, I've set up a test 
> environment on one server with tomcat instance 1 running on ports 
> 8005,8009,8443,and 8080 and tomcat instance 2 running on ports 
> 9005,9009,9443, and 9080.  I'm using the default server.xml for each 
> with the ROOT context statement un-commented and the ports changed as 
> above.  This is what my workers.properties looks like (although it's 
> gone through a great many permutations in the debug process).
> 
> #
> # workers.properties
> #
> 
> # In Unix, we use forward slashes:
> ps=/
> 
> # list the workers by name
> 
> worker.list=router
> 
> 
> # --------------------------------------
> # Load Balance remote tomcat server test
> # --------------------------------------
> worker.router.type=lb
> worker.router.balanced_workers=live2,live3
> worker.router.sticky_session=1
> 
> worker.live2.port=8009
> worker.live2.host=192.168.254.102
> worker.live2.type=ajp13
> worker.live2.lbfactor=100
> 
> worker.live3.port=9009
> worker.live3.host=192.168.254.102
> worker.live3.type=ajp13
> worker.live3.lbfactor=100
> 
> This has been a very frustrating problem since it was something that 
> worked quite well until now.  I'm going to keep removing layers (going 
> back to RH7.x, then TC4.0X, etc.), but if anybody has any information 
> about this, it would be a great help.  Thanks.
> 
> -Ned Regina
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
> 
> 



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message