tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jon Wingfield <jon.wingfi...@mkodo.com>
Subject Re: Init Parameter
Date Fri, 19 Sep 2003 15:26:17 GMT
Where in the code are you calling the method. If it's as an instance 
variable or in the servlet constructor then Tomcat hasn't yet inited the 
servlet and the getServletConfig() method doesn't behave as you are 
expecting. Of course, there's always the init(ServletConfig config) 
method. ;)

Mailing List Servlet wrote:

> Hello everybody,
> 
> I started to learn servlets few times ago. Everything was working perfectly
> until I tried to get my <init-param> from my web.xml file.
> I receive all the time a null value when I ask the value of my parameter:
> String driver = getServletConfig().getInitParameter("driver").
> 
> If I put the parameter in a <context-param>, no problem, it works.
> String driver = getServletContext().getInitParameter("driver");
> 
> Can someone help me. Thanks
> Kenny
> 
> Here is my web.xml file:
> 
> <web-app>
>   <context-param>
>     <param-name>driver</param-name>
>     <param-value>12345</param-value>
>   </context-param>
> 
>   <servlet>
>     <servlet-name>techSupport</servlet-name>
>     <servlet-class>techSupportServlet</servlet-class>
> 
>     <init-param>
>       <param-name>driver</param-name>
>       <param-value>54321</param-value>
>     </init-param>
>   </servlet>
> 
>   <servlet-mapping>
>     <servlet-name>techSupport</servlet-name>
>     <url-pattern>/techSupport</url-pattern>
>   </servlet-mapping>
> </web-app>
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org
> 




Mime
View raw message