tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jose Santiago Oyervides Gonzalez <jose.oyervi...@elnorte.com>
Subject Tomcat 4.0.6 stops...
Date Mon, 30 Jun 2003 19:12:25 GMT
Hi, 
I just re-installed Tomcat using the script Nate passed me: (I just edited
my settings)

tomcat.exe -install "Apache Tomcat" "C:\j2sdk1.4.0\jre\bin\client\jvm.dll"
-server -Xmx1024m -Xms1024m -Djava.class.path="d:\Tomcat4\bin\bootstrap.jar"
-Dcatalina.home="d:\Tomcat4"
-Djava.endorsed.dirs="d:\Tomcat4\common\endorsed" -start
org.apache.catalina.startup.BootstrapService -params start -stop
org.apache.catalina.startup.BootstrapService -params stop -out_log_file:
"d:\Tomcat4\logs\stdout.log" -err_log_file: "d:\Tomcat4\logs\stderr.log"

I'm using Tomcat 4.0.6 (Win 2k - IIS 5.0 - JDK 1.4.0)

When I configure server.xml with minprocessors on the Ajp13 connector, above
600 the service stops suddenly, in my log 

The log starts with no errors...

2003-06-30 13:52:28 HttpProcessor[8080][497] Starting background thread
2003-06-30 13:52:28 HttpProcessor[8080][498] Starting background thread
2003-06-30 13:52:28 HttpProcessor[8080][499] Starting background thread
2003-06-30 13:52:28 Ajp13Connector[8009] Opening server socket on all host
IP addresses
2003-06-30 13:52:28 Ajp13Connector[8009] Starting background thread
2003-06-30 13:52:29 Ajp13Processor[8009][0] Starting background thread
2003-06-30 13:52:29 Ajp13Processor[8009][1] Starting background thread

...then all the threads...and finally:
2003-06-30 13:52:29 Ajp13Processor[8009][350] Starting background thread
2003-06-30 13:52:29 Ajp13Processor[8009][351] Starting background thread
2003-06-30 13:52:29 Ajp13Processor[8009][352] Starting background thread

Here suddenly stops... (and the service too)

This is my server.xml:

<Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN" debug="0">
  <Service name="Tomcat-Standalone">
    <Connector className="org.apache.catalina.connector.http.HttpConnector"
               port="8080" minProcessors="500" maxProcessors="1000"
               enableLookups="false" 
               acceptCount="400" debug="0" connectionTimeout="60000"/>
    <Connector className="org.apache.ajp.tomcat4.Ajp13Connector"
               port="8009" minProcessors="800" maxProcessors="3000"
               acceptCount="400" debug="0"/>
    <Engine name="Standalone" defaultHost="localhost" debug="0">
          <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger"
              prefix="catalina_log." suffix=".log"
              timestamp="true"/>
      <Realm className="org.apache.catalina.realm.MemoryRealm" />
      <Host name="localhost" debug="0" appBase="\\mymachine\webapps"
unpackWARs="true">
          <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve"
                 directory="logs"  prefix="localhost_access_log."
suffix=".log"
                 pattern="combined"/>
        <Context path="/examples" docBase="examples" debug="0"
                 reloadable="false" crossContext="true">
          <Parameter name="context.param.name" value="context.param.value"
                     override="false"/>
          <Manager className="org.apache.catalina.session.PersistentManager"
              debug="0"
              saveOnRestart="false"
              maxActiveSessions="-1"
              minIdleSwap="-1"
              maxIdleSwap="-1"
              maxIdleBackup="-1">
                <Store className="org.apache.catalina.session.FileStore"/>
          </Manager>
        </Context>
      </Host>
    </Engine>
  </Service>
  <Service name="Tomcat-Apache">
    <Connector className="org.apache.catalina.connector.warp.WarpConnector"
     port="8008" minProcessors="5" maxProcessors="75"
     enableLookups="true" appBase="webapps"
     acceptCount="10" debug="0"/>
    <Engine className="org.apache.catalina.connector.warp.WarpEngine"
     name="Apache" debug="0">
      <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger"
              prefix="apache_log." suffix=".log"
              timestamp="true"/>
      <Realm className="org.apache.catalina.realm.MemoryRealm" />
    </Engine>
  </Service>
</Server>


I wonder if there is a relation between the memory I configured and this
event.
What do you think about 1,024 m ?  (my servers have 2GB in RAM) and I'm
expecting high load. 

Does anyone of you have had the same problem?

Regards.
Jose Oyervides.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message