tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From James.B.M...@Hitchcock.ORG (James B. Muir)
Subject RE: can't pass URL parameters to Tomcat
Date Thu, 01 May 2003 15:01:24 GMT
Hi, I've run into exactly the same problem as you on Solaris. VERY annoying. 

FYI, I downloaded mod_jk binary from the following location:

http://jakarta.apache.org/builds/jakarta-tomcat-connectors/jk/release/v1.2.1/bin/solaris8/

I would have thought this one would be good. 

Thanks for the rebuild suggestion, will do so.
-James Muir
 
tomcat-user
<-- Chronological -->       Find   <-- Thread -->  

RE: can't pass URL parameters to Tomcat

--------------------------------------------------------------------------------

From: Pries, John E. 
Subject: RE: can't pass URL parameters to Tomcat 
Date: Tue, 04 Mar 2003 10:18:48 -0800 

--------------------------------------------------------------------------------

Well, nobody has answered me yet, but have some more information.....

the mod_jk that was being used was mod_jk-1.3-eapi.so (some schmuck before
me doesn't remember where he got it from :)  ).  I recompiled the mod_jk.so
using the commands...

cd $TOMCAT_SRC/jakarta-tomcat-connectors-4.1.18/jk/native/apache-1.3
$APACHE_HOME/bin/apxs -o mod_jk.so -DSOLARIS \
  -I${JAVA_HOME}/include/solaris \
  -I../common/ \
  -I${JAVA_HOME}/include \
  -l posix4 -c *.c -c ../common/*.c
cp mod_jk.so $APACHE_HOME/libexec/.

It seems to work ok now, does anyone know why this would work?

Thanks!

> -----Original Message-----
> From: Pries, John E. 
> Sent: Tuesday, March 04, 2003 8:50 AM
> To:   '[EMAIL PROTECTED]'
> Subject:      can pass URL parameters to Tomcat
> 
> All, I have what I hope to be a simple problem but can't for the life of
> me
> figure it out.  I've search all the net and haven't found anyone else with
> quite this problem.
> 
> I have a context named /tools under the webapps directory and everything
> seems to be working ok.  If I punch in 
> 
> https://my.host.name.com:8443/tools/GemPing/GemPing.jsp?numpings=5,
> everything fine and works great!
> 
> If I punch in
> 
> https://my.host.name.com/tools/GemPing/GemPing.jsp, (note, no url
> parameters), everything works fine (mod_jk log attached)
> 
> 
> If I punch in
> 
> https://my.host.name.com/tools/GemPing/GemPing.jsp?numpings=5, I believe
> that ajp13 segmentation faults.  Just the act of putting a parameter in
> the
> URL causes things to go haywire.
> 
> I've turned on the debug log for mod_jk and everything from mod_jk looks
> identical from the two tests above except the second case never enters
> into
> the jk_ajp_common.c section....
> 
> This is a working call to the jsp via apache (mod_jk.log)
> i.e. https://my.host.name.com/tools/GemPing/GemPing.jsp
> 
> [Tue Mar 04 08:38:47 2003]  [jk_uri_worker_map.c (460)]: Into
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
> [Tue Mar 04 08:38:47 2003]  [jk_uri_worker_map.c (477)]: Attempting to map
> URI '/tools/GemPing/GemPing.jsp'
> [Tue Mar 04 08:38:47 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/
> [Tue Mar 04 08:38:47 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/GemPing/
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_uri_worker_map.c (460)]: Into
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_uri_worker_map.c (477)]: Attempting to map
> URI '/tools/GemPing/GemPing.jsp'
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/GemPing/
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_worker.c (132)]: Into
> wc_get_worker_for_name
> worker1
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_worker.c (136)]: wc_get_worker_for_name,
> done  found a worker
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (1404)]: Into
> jk_worker_t::get_endpoint
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (1116)]: Into
> jk_endpoint_t::service
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (295)]: Into
> ajp_marshal_into_msgb
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (432)]: ajp_marshal_into_msgb
> -
> Done
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (132)]: Into jk_open_socket
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (139)]: jk_open_socket, try to
> connect socket = 11
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (148)]: jk_open_socket, after
> connect ret = 0
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (157)]: jk_open_socket, set
> TCP_NODELAY to on
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (166)]: jk_open_socket, set
> SO_KEEPALIVE to on
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_connect.c (174)]: jk_open_socket, return,
> sd
> = 11
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (614)]: In
> jk_endpoint_t::ajp_connect_to_endpoint, connected sd = 11
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (642)]: sending to ajp13
> #1961
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (884)]: ajp_send_request 2:
> request body to send 0 - request body to resend 0
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (729)]: received from ajp13
> #157
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (483)]:
> ajp_unmarshal_response:
> status = 200
> [Tue Mar 04 08:38:57 2003]  [jk_ajp_common.c (488)]:
> ajp_unmarshal_response
> 
> 
> 
> This is a failed call to the jsp via apache (mod_jk.log)
> i.e. https://my.host.name.com/tools/GemPing/GemPing.jsp?numpings=4
> 
> [Tue Mar 04 08:41:51 2003]  [jk_uri_worker_map.c (460)]: Into
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
> [Tue Mar 04 08:41:51 2003]  [jk_uri_worker_map.c (477)]: Attempting to map
> URI '/tools/GemPing/GemPing.jsp'
> [Tue Mar 04 08:41:51 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/
> [Tue Mar 04 08:41:51 2003]  [jk_uri_worker_map.c (502)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a context match worker1 ->
> /tools/GemPing/
> [Tue Mar 04 08:41:52 2003]  [jk_worker.c (132)]: Into
> wc_get_worker_for_name
> worker1
> [Tue Mar 04 08:41:52 2003]  [jk_worker.c (136)]: wc_get_worker_for_name,
> done  found a worker                                                
> 
> 
> This is the error that shows up in the apache error_log under case 2:
> 
> [Tue Mar  4 08:41:52 2003] [notice] child pid 17703 exit signal
> Segmentation
> Fault (11) 
> 
> 
> My environment is....
> 
> Solaris 8
> Apache 1.3.27
> Tomcat 4.1.18
> jakarta-tomcat-connectors-4.1.18
> php-4.3.1
> mod_perl-1.27
> mod_ssl-2.8.12-1.3.27
> openssl-0.9.7
> 
> 
> There are quite a few config files, for brevity I'll include the ones that
> are asked for.  
> httpd.conf calls in tomcat/conf/auto/mod_jk.conf-local and
> tomcat/conf/auto/mod_jk.conf-tools
> server.xml
> web.xml
> 
> I don't want to include all of these here unless someone needs to see
> them.
> 
> Thanks for your help!
> 
> 
> 
> 
> 

--------------------------------------------------------------------------------

RE: can't pass URL parameters to Tomcat, Pries, John E. 


<-- Chronological -->   <-- Thread -->  

    Reply via email to
 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message