tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Habibak haAlbek <habiba...@yahoo.com>
Subject RE: Tomcat 4.0.4 and Apache 1.3.26 and mod_jk issues
Date Thu, 12 Sep 2002 14:55:55 GMT

Still hangs. Apache alone works fine. TomCat alone works fine. something is wrong with the
connector configuration. here's what I have:
 
1- Server.xml :
 
 

- <Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN" debug="0">

  <Listener className="org.apache.ajp.tomcat4.config.ApacheConfig" /> 

 

- <Service name="Tomcat-Standalone">

      

 

  <Connector className="org.apache.catalina.connector.http.HttpConnector" port="8080" minProcessors="5"
maxProcessors="75" enableLookups="true" redirectPort="8443" acceptCount="10" debug="0" connectionTimeout="60000"
/> 

 

 

 

  <Connector className="org.apache.ajp.tomcat4.Ajp13Connector" port="8009" minProcessors="5"
maxProcessors="75" acceptCount="10" debug="10" /> 

 

 

 

- <Engine name="Standalone" defaultHost="localhost" debug="0">

 

  <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" prefix="catalina_log." suffix=".txt"
timestamp="true" /> 

  <Realm className="org.apache.catalina.realm.MemoryRealm" /> 

    

 

- <Host name="ebusiness.corp.teradyne.com" debug="0" appBase="webapps" unpackWARs="true">

  <Listener className="org.apache.ajp.tomcat4.config.ApacheConfig" append="true" forwardAll="false"
/> 

  <Valve className="org.apache.catalina.valves.AccessLogValve" directory="logs" prefix="localhost_access_log."
suffix=".txt" pattern="common" /> 

 

  <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" directory="logs" prefix="localhost_log."
suffix=".txt" timestamp="true" /> 

 

 

  <Context path="/manager" docBase="manager" debug="0" privileged="true" /> 

 

+ <Context path="/examples" docBase="examples" debug="0" reloadable="true" crossContext="true">

  <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" prefix="localhost_examples_log."
suffix=".txt" timestamp="true" /> 

  <Ejb name="ejb/EmplRecord" type="Entity" home="com.wombat.empl.EmployeeRecordHome" remote="com.wombat.empl.EmployeeRecord"
/> 

       

 

 

 

  -->f(clean); 

  <Environment name="maxExemptions" type="java.lang.Integer" value="15" /> 

  <Parameter name="context.param.name" value="context.param.value" override="false" />


  <Resource name="jdbc/EmployeeAppDb" auth="SERVLET" type="javax.sql.DataSource" />


- <ResourceParams name="jdbc/EmployeeAppDb">

- <parameter>

  <name>user</name> 

  <value>sa</value> 

  </parameter>

- <parameter>

  <name>password</name> 

  <value /> 

  </parameter>

- <parameter>

  <name>driverClassName</name> 

  <value>org.hsql.jdbcDriver</value> 

  </parameter>

- <parameter>

  <name>driverName</name> 

  <value>jdbc:HypersonicSQL:database</value> 

  </parameter>

  </ResourceParams>

  <Resource name="mail/Session" auth="Container" type="javax.mail.Session" /> 

- <ResourceParams name="mail/Session">

- <parameter>

  <name>mail.smtp.host</name> 

  <value>localhost</value> 

  </parameter>

  </ResourceParams>

  </Context>

  </Host>

  </Engine>

  </Service>

  

- <Service name="Tomcat-Apache">

 

- <Engine className="org.apache.catalina.connector.warp.WarpEngine" name="Apache" debug="0">

 

  <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" prefix="apache_log." suffix=".txt"
timestamp="true" /> 

 

  <Realm className="org.apache.catalina.realm.MemoryRealm" /> 

  </Engine>

  </Service>

  </Server>

 

2. workers.properties looks like this:
#
# workers.properties
#
worker.list=ajp12, ajp13
workers.tomcat_home=/export/home/eapps/apacheTomCat/jakarta-tomcat-4.0.4
workers.java_home=/usr/java1.2
ps=/
worker.ajp13.port=8009
worker.ajp13.host=ebusiness.corp.teradyne.com
worker.ajp13.type=ajp13
#
# END workers.properties
#
 
3. JDK version is 1.2.2_05a
 
4. httpd.conf contains the following lines
LoadModule jk_module libexec/mod_jk.so (I even downloaded another so than then the one I have
compiled)
AddModule mod_jk.c
JkWorkersFile /apache-dir/conf/workers.properties
JkLogFile /apache-dir/logs/mod_jk.log
JkLogLevel debug
JkMount /*.jsp ajp13
JkMount /servlet/* ajp13
 
it can not be simpler than that configuration wise, at this point It is becoming frustrating
not having a clue what's going on! Thanks for your help!
 Anthony Milbourne wrote:Hi

I had a problem which looked a bit like that...

It was caused by the fact that the default workers.properties file that
comes with mod_jk 4.0.4 doesn't seem to work with tomcat 4.0.4. Check the
workers.properties file to see if it mentions ajp14. If it does then that
is probably your problem...
To fix it take a look at the example workers.properties in the (very good)
HowTo by John Turner:

http://www.johnturner.com/howto/apache-tomcat-howto.html

I hope that helps...

Anthony.

> -----Original Message-----
> From: charbel.achkar@teradyne.com [SMTP:charbel.achkar@teradyne.com]
> Sent: 11 September 2002 22:34
> To: tomcat-user@jakarta.apache.org
> Subject: Tomcat 4.0.4 and Apache 1.3.26 and mod_jk issues
> 
> 
> ---------------------- Forwarded by Charbel Achkar/Bos/Teradyne on
> 09/11/2002 05:34 PM ---------------------------
> 
> 
> Charbel Achkar
> 09/11/2002 05:20 PM
> 
> To: tomcat-user-info@jakarta.apache.org
> cc:
> 
> Subject: Tomcat 4.0.4 and Apache 1.3.26 and mod_jk
> 
> 
> Hello,
> 
> I have installed and configured Apache 1.3.26 with modssl and openssl +
> tomcat 4.0.4 with the corresponding Apache mod_jk. I started tomcat then
> apache and when I attempted to access the index.jsp under ROOT, the
> browser
> hangs and goes no where. the following error can be observed when info
> mode
> is set in httpd.conf
> 
> INFO
> 
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (652)]:
> ajp_connection_tcp_get_message: Error - jk_tcp_socket_recvfull failed
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (1013)]: Error reading reply
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (1150)]: In
> jk_endpoint_t::service, ajp_get_reply failed in send loop 0
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_connect.c (151)]: jk_open_socket,
> connect() failed errno = 146
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (599)]: In
> jk_endpoint_t::ajp_connect_to_endpoint, failed errno = 146
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (844)]: Error connecting to
> the Tomcat process.
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (1153)]: In
> jk_endpoint_t::service, ajp_send_request failed in send loop 1
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_connect.c (151)]: jk_open_socket,
> connect() failed errno = 146
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (599)]: In
> jk_endpoint_t::ajp_connect_to_endpoint, failed errno = 146
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (844)]: Error connecting to
> the Tomcat process.
> [Mon Sep 09 18:18:39 2002] [jk_ajp_common.c (1153)]: In
> jk_endpoint_t::service, ajp_send_request failed in send loop 2
> 
> 
> And the followin is observed under DEBUG mode
> 
> 
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_uri_worker_map.c (460)]: Into
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_uri_worker_map.c (477)]: Attempting to map
> URI '/test.jsp'
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_uri_worker_map.c (558)]:
> jk_uri_worker_map_t::map_uri_to_worker, Found a suffix match
> jakarta-tomcat-4.0.4 -> *.jsp
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_worker.c (132)]: Into
> wc_get_worker_for_name jakarta-tomcat-4.0.4
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_worker.c (136)]: wc_get_worker_for_name,
> done found a worker
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (1355)]: Into
> jk_worker_t::get_endpoint
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (1079)]: Into
> jk_endpoint_t::service
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (280)]: Into
> ajp_marshal_into_msgb
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (413)]: ajp_marshal_into_msgb
> - Done
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_connect.c (116)]: Into jk_open_socket
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_connect.c (123)]: jk_open_socket, try to
> connect socket = 9
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_connect.c (132)]: jk_open_socket, after
> connect ret = 0
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_connect.c (140)]: jk_open_socket, set
> TCP_NODELAY to on
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_connect.c (148)]: jk_open_socket, return,
> sd = 9
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (589)]: In
> jk_endpoint_t::ajp_connect_to_endpoint, connected sd = 9
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (613)]: sending to ajp13 #379
> [Wed Sep 11 16:53:04 2002] [jk_ajp_common.c (854)]: ajp_send_request 2:
> request body to send 0 - request body to resend 0
> 
> Why is the browser locking and what is happening?
> 
> Thanks!
> 
> 
> 
> 
> 
> --
> To unsubscribe, e-mail:
> 
> For additional commands, e-mail:
> 


**********************************************************************
This email and any files transmitted with it are confidential and
intended solely for the use of the individual or entity to whom they
are addressed. If you have received this email in error please notify
the system manager.
This footnote also confirms that this email message has been swept by
MIMEsweeper for the presence of computer viruses.
www.mimesweeper.com
**********************************************************************


--
To unsubscribe, e-mail: 
For additional commands, e-mail: 



---------------------------------
Do you Yahoo!?
Yahoo! News - Today's headlines
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message