tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Polito, John" <JPol...@cdp.ucsf.edu>
Subject mod_jk w/ tomcat 4: worker file not found
Date Fri, 02 Aug 2002 19:23:30 GMT
hi, folks.

i'm running tomcat + apache via mod_jk on openbsd 3.0, and have had some problems with mod_jk.
after starting apache (via apachectl sslstart), i consistently see the following in apache's
error_log:
---
[Fri Aug  2 11:51:48 2002] [error] Error while opening the workers, jk will not work

[Fri Aug  2 11:51:53 2002] [error] (2)No such file or directory: Error while opening the workers,
jk will not work
---
playing around with mod_jk.c and jk_map.c, the error condition occurs because conf->worker_file
is non-null when called during set-up in jk_set_worker_file(), but is null by the time that
jk_init() calls map_read_properties().

i'm guessing that i've either configured something incorrectly or have some incompatible components;
can anyone advise? if i set conf->worker_file to my workers.properties file's absolute
path before passing it to map_read_properties(), the error is no longer reported and i can
make a socket connection based on a redirect, etc.

system details:
OpenBSD 3.0
mod_jk 1.2.0
apache 1.3.19
tomcat 4.0.4 
jdk1.3.1_04  

excerpts from httpd.conf:
---
LoadModule jk_module /usr/local/lib/mod_jk.so
AddModule     mod_jk.c
[...]

<IfModule mod_jk.c>
  JkWorkersFile /var/tomcat/conf/workers.properties
  JkLogFile /var/tomcat/logs/mod_jk.log
  JkLogLevel    debug  
  JkLogStampFormat "[%a %b %d %H:%M:%S %Y] "
  JkMount /my_servlet_mount/* ajp13
</IfModule>
---

excerpts from workers.properties
---
workers.tomcat_home=/var/tomcat
workers.java_home=/java/1.3-linux
ps=/
worker.list=ajp13

worker.ajp13.port=xyzw
worker.ajp13.host=localhost
worker.ajp13.type=ajp13

---

excerpts from server.xml
---
    <Connector className="org.apache.ajp.tomcat4.Ajp13Connector"
     port="xyzw" minProcessors="2" maxProcessors="5"
     enableLookups="false" appBase="webapps"
     proxyPort="abcd" proxyHost="localhost" workersConfig="conf/workers.properties"
     modJk="/usr/local/lib/mod_jk.so" jkDebug="debug" forwardAll="false"
     tomcatAuthentication="false"/>
---

has anyone else run into this? or is there something odd about the component-and-version list
above that catches someone's eye? thanks much -jp2

/*  jpolito@cdp.ucsf.edu;  415.514.3529;  601 MCB  */

--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message