tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From i...@projektinter.net
Subject Re: Connection pooling doesn't work for me ... Help !!
Date Thu, 13 Jun 2002 19:12:16 GMT
Hi,

well I got stuck with the same problem as the others:
I cannot get a connect to the DB via JNDI.

Just a simple idea: can the problem be the MySQL Driver?
Is there maybe someone out there to give some hints how to look into this
"blackbox" JNDI to see what is going wrong(Craig ?)

Thanks for any help!

Rainer

----- Original Message -----
From: "Neil Milne" <ngm@orange.net>
To: "Tomcat Users List" <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Thursday, June 13, 2002 2:56 PM
Subject: Re: Connection pooling doesn't work for me ... Help !!


> I'm using the JNDI Datasource setup fine with Tomcat 4.0.3 and Sybase.
> In server.xml I have:
>
> <Resource name="jdbc/db" auth="Container"
> type="javax.sql.ConnectionPoolDataSource"/>
> <ResourceParams name="jdbc/db">
>     <parameter> <name>driverClassName</name>
> <value>com.sybase.jdbc2.jdbc.SybDriver</value> </parameter>
>     <parameter> <name>user</name> <value>user</value></parameter>
> <!-- other driver specific db params... -->
>     <parameter> <name>initialPoolSize</name> <value>5</value></parameter>
> </ResourceParams>
>
> There's no need to specify a factory as Tomcat has a Datasource resource
> factory built in.
>
> Note that I've used the ConnectionPoolDataSource class - not sure if
> this makes a difference.
>
> HTH
> Neil.
>
> ----- Original Message -----
> from: Martin Jacobson <martin_j@libero.it>
> date: Thursday, June 13, 2002 1:40 pm
> subject: Re: Connection pooling doesn't work for me ... Help !!
>
> > anthony.dodd wrote:
> >
> > > Hi
> > >
> > >     I've posted a solution see "Generic DataSource Resource Factory
> > > Available. JDBC Data Source" on the tomcat user maillist.
> > >
> > > Tony
> > >
> > Yes, but...
> >
> >
> > Like many others on this list, I too have been unable to get the
> > std
> > JNDI DataSource thingy working; as an interim measure, I
> > implemented a
> > workaround (which does at least work!), but I refuse to be defeated!
> >
>
>
>
> --
> To unsubscribe, e-mail:
<mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
> For additional commands, e-mail:
<mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
>
>


--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message