tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Donald Lee" <dle...@hotmail.com>
Subject Re: Errors using warp connector
Date Tue, 29 Jan 2002 18:46:00 GMT
Ok, I can see I haven't given you all the complete story.  I had tomcat up 
and running perfectly all the way up until I tried implementing the 
mod_webapp.
In the past, all I had to do to run my servlets was use 
http://lnxwebsvr:8080
and all was good.
then I read and heard that I could somehow do away with the need to put the 
:8080 at the end if I could somehow install and get the warp connector 
working correctly.  So as far as I can tell, Tomcat will work if I take out 
all that junk I placed in httpd.conf.  I have left it that way because of 
the understanding that if I configure it correctly I could call my apps 
through apache.
Is this wrong?
If I need to supply more information or somehow being confusing please tell 
me.

Thanks
Don



----Original Message Follows----
From: Jean-Luc BEAUDET <beaudet@toolchest.cyber.kodak.com>
Reply-To: "Tomcat Users List" <tomcat-user@jakarta.apache.org>
To: Tomcat Users List <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Subject: Re: Errors using warp connector
Date: Tue, 29 Jan 2002 12:10:52 +0100

Julien OIX a écrit :

 > Donald Lee a écrit :
 > >
 > > Hello, I am trying to get the mod_webapp configured and have really 
been
 > > goofing it up bigtime.  right now tomcat is inaccessible even when I 
place
 > > the :8080 after the server name.
 > > Has anybody seen this kind of error before?  I am thinking I need to 
look up
 > > the source and recompile but I wanted to be sure that was my problem.  
Kinda
 > > looks like it's the least of my problems but I am just guessing here.  
If
 > > anybody can throw me a bone, it would be appreciated.
 > >
 > > Here is a section of my error_log:
 > >
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [warn] Loaded DSO lib/apache/mod_webapp.so 
uses
 > > plain Apache 1.3 API, this module might crash under EAPI! (please 
recompile
 > > it with -DEAPI)
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [notice] 
Apache-AdvancedExtranetServer/1.3.20
 > > (Mandrake Linux/3mdk) mod_ssl/2.8.4 OpenSSL/0.9.6b configured -- 
resuming
 > > normal operations
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper:
 > > /usr/sbin/suexec)
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:29 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:42 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:42 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:43 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:43 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:43 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:43 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Connection "warpConnection" cannot
 > > connect
 > > [Mon Jan 28 21:05:44 2002] [error] Cannot open connection 
"warpConnection"
 > > [Mon Jan 28 21:10:24 2002] [notice] caught SIGTERM, shutting down
 > >
 > > this is setup at the top of my httpd.conf file
 > > ServerType standalone
 > > ServerRoot /etc/httpd
 > > ServerName lnxwebsvr
 > > PidFile /var/run/httpd.pid
 > > ScoreBoardFile /etc/httpd/httpd.scoreboard
 > > ErrorLog logs/error_log
 > > LogLevel warn
 > > ResourceConfig /dev/null
 > > AccessConfig /dev/null
 > >
 > > I have this configured at the bottom of my httpd.conf:
 > >
 > > LoadModule webapp_module lib/apache/mod_webapp.so
 > > WebAppConnection warpConnection warp localhost:8008
 > > WebAppDeploy examples warpConnection /examples/
 > > WebAppDeploy Guestbook warpConnection /Guestbook/
 > >
 > > I am getting this in catalina.out. I am not sure what address the error 
is
 > > referring to.
 > >
 > > ----- Root Cause -----
 > > java.net.BindException: Address already in use
 > >         at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
 > >         at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java:452)
 > >         at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:170)
 > >         at java.net.ServerSocket.<init>(ServerSocket.java:121)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.net.DefaultServerSocketFactory.createSocket(DefaultServerSocketFactory.java:118)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.connector.warp.WarpConnector.initialize(WarpConnector.java:477)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.core.StandardService.initialize(StandardService.java:454)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.core.StandardServer.initialize(StandardServer.java:552)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:775)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.execute(Catalina.java:681)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.process(Catalina.java:179)
 > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:243)
 > > Catalina.stop: LifecycleException:  This server has not yet been 
started
 > > LifecycleException:  This server has not yet been started
 > >         at 
org.apache.catalina.core.StandardServer.stop(StandardServer.java:526)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:794)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.execute(Catalina.java:681)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.process(Catalina.java:179)
 > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:243)
 > > Catalina.start: LifecycleException:  Error creating server socket:
 > > java.net.BindException: Address already in use
 > > LifecycleException:  Error creating server socket:  
java.net.BindException:
 > > Address already in use
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.connector.warp.WarpConnector.initialize(WarpConnector.java:483)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.core.StandardService.initialize(StandardService.java:454)
 > >         at
 > > 
org.apache.catalina.core.StandardServer.initialize(StandardServer.java:552)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:775)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.execute(Catalina.java:681)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Catalina.process(Catalina.java:179)
 > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
 > >         at 
org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:243)
 > >
 > > --
 > > I am Microsoft of Borg. You will be assimilated.
 > > Resistance is futi . . .
 > >
 > > GENERAL PROTECTION FAULT IN MSBORG32.DLL
 > > --
 > > Donald Lee (dlee20@hotmail.com)
 >
 > try to put the "Port" Directive like this:
 >
 > Port 8008
 >
 > hope it helps ...
 >
 > --
 > Julien OIX
 > Service Informatique de Gestion
 > Tél: 02 40 99 83 65
 > mail: julien.oix@presidence.univ-nantes.fr
 >
 > --
 > To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
 > For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
 > Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>

Well is that because yur port 8080 is already in use.

If yu're under UNIX, try to know what is goin' on with that port

A wonderfull tools is lsof: lsof -i tcp | grep 8080 will give yu 
informations.

try a ps -fe | grep java to see if an older Tomcat process is runnin'.

In both cases make a kill -9 of the referenced process.

Lauch startup.sh again and enter another ps -fe to verify.

Hope this help.

Jean-Luc :O)



--
To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>



_________________________________________________________________
Send and receive Hotmail on your mobile device: http://mobile.msn.com


--
To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message