tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Petry Roman, ITS-IT" <Roman.Pe...@dillinger.de>
Subject RE: mod_webapp compiling problems
Date Wed, 14 Nov 2001 15:26:58 GMT
Hello,

i compiled apache as follows... I need php and mod_perl.. nothing more and
Tomcat of course..

export CFLAGS=""
export LIBS=""
export INCLUDES=""
./configure --prefix=/usr/local/apache \
 --enable-suexec \
--suexec-caller=nobody \
--enable-module=so \
--enable-module=access \
--disable-module=auth_db \
--disable-module=digest \
--enable-module=imap \
--enable-module=mime \
--enable-module=setenvif \
--disable-module=usertrack \
--enable-module=auth \
--disable-module=cern_meta \
--disable-module=expires \
--enable-module=log_config \
--disable-module=proxy \
--disable-module=vhost_alias \
--disable-module=auth_anon \
--enable-module=cgi \
--disable-module=headers \
--disable-module=log_referer \
--disable-module=rewrite \
--enable-module=userdir \
--enable-module=asis \
--enable-module=autoindex \
--disable-module=example \
--disable-module=log_agent \
--enable-module=negotiation \
--enable-module=status \
--enable-module=actions \
--disable-module=auth_dbm \
--enable-module=dir \
--enable-module=include \
--disable-module=mime_magic \
--disable-module=unique_id \
--enable-module=alias \
--disable-module=auth_digest \
--enable-module=env \
--disable-module=info \
--disable-module=mmap_static \
--disable-module=speling \
 --enable-module=ssl \
 --activate-module=src/modules/perl/libperl.a \
 --activate-module=src/modules/php4/libphp4.a \

i used the Apachetoolbox-1.5.44 to build the Apache, and it seems to look
good..

apxs returns the following results.
apxs -q LDFLAGS_SHLIB
returns nothing, i gave no special config for the shlib..

Is it nessecary to put the webapp Directory in the Apache src dir..


thanks
Roman



> -----Original Message-----
> From: jean-frederic clere [mailto:jfrederic.clere@fujitsu-siemens.com]
> Sent: Wednesday, November 14, 2001 4:11 PM
> To: Tomcat Users List
> Subject: Re: mod_webapp compiling problems
> 
> 
> "Petry Roman, ITS-IT" wrote:
> > 
> > Hello,
> > 
> > i have some serious problems compiling mod_webapp on my 
> Suse 7.2 System..
> > I downloaded APACHE 1.3.22, Tomcat 4.0.1, PHP4 and 
> mod_perl, compiled each
> > of them and they work..
> > 
> > Tomcat works standalone and Apache also..
> > 
> > Then i tried to connect Apache and Tomcat with the 
> mod_webapp module.. I
> > downloaded the glib2.2 binary from the jakarta site, but 
> the only thing it
> > does is a segmentation fault...
> > 
> > then i thought.. maybe the source is with you .. and i 
> downloaded the
> > webapp-module-20011112.tar.gz
> > but i had no luck...
> > 
> > -- snipp ---
> > nrz86:~/webapp-module-20011112 # ./configure
> > --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs
> > 
> > Finishing up
> > checking for APR compilation flags... ok
> > checking for Makefile targets... lib apr apache-1.3
> > updating cache ./config.cache
> > creating ./config.status
> > creating ./Makefile
> > creating ./Makedefs
> > creating ./lib/Makefile
> > creating ./java/Constants.java
> > creating ./apache-1.3/Makefile
> > 
> > All done. Now you can issue "make". Good luck.
> > 
> > -- snipp ----
> > 
> > then a make breaks with the following error...
> > 
> > --- snip ---
> > 
> >     APXS_CFLAGS=`/bin/echo ${APXS_CFLAGS}` ; \
> >     /usr/local/apache/bin/apxs \
> >         -S CFLAGS="${APXS_CFLAGS}" \
> >         -S LDFLAGS_SHLIB="${APXS_LDFLAGS_SHLIB}" \
> >         -o "mod_webapp.so" \
> >         -c "mod_webapp.c" \
> >         "/root/webapp-module-20011112/lib/libwebapp.a" \
> >         "/root/webapp-module-20011112/lib/libapr.a" ; \
> > }
> > apxs:Error: no config variable LDFLAGS_SHLIB
> > Usage: apxs -g [-S <var>=<val>] -n <modname>
> >        apxs -q [-S <var>=<val>] <query> ...
> >        apxs -c [-S <var>=<val>] [-o <dsofile>] [-D <name>[=<value>]]
> >                [-I <incdir>] [-L <libdir>] [-l <libname>] 
> [-Wc,<flags>]
> >                [-Wl,<flags>] <files> ...
> >        apxs -i [-S <var>=<val>] [-a] [-A] [-n <modname>] 
> <dsofile> ...
> >        apxs -e [-S <var>=<val>] [-a] [-A] [-n <modname>] 
> <dsofile> ...
> > make[2]: *** [mod_webapp.so] Error 1
> > make[2]: Leaving directory `/root/webapp-module-20011112/apache-1.3'
> > make[1]: Exiting directory "apache-1.3"
> > make[1]: *** [template] Error 2
> > make[1]: Leaving directory `/root/webapp-module-20011112'
> > make: *** [apache-1.3-build] Error 2
> > -- snipp ---
> > 
> > I tried to tweak the Makefile a little bit, but i had no luck..
> > 
> > Could anyone help me please..A search in the Archive had no luck..
> 
> ?
> It seems you have a broken apache-1.3, at least a broken apxs 
> - reinstall apache
> -
> 
> > 
> > thanks in advance...
> > 
> > mfg
> > Roman Petry
> > Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE)
> > ITS-IT
> > AG der Dillinger Huettenwerke
> > Tel.: 0049-6831-474670
> > Fax.: 0049-6831-473505
> > 
> > --
> > To unsubscribe:   
> <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
> > For additional commands: 
> <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
> > Troubles with the list: 
> <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>
> 
> --
> To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
> For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
> Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>
> 

--
To unsubscribe:   <mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands: <mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>
Troubles with the list: <mailto:tomcat-user-owner@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message