tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hunter Hillegas <li...@lastonepicked.com>
Subject Re: I Am So Dumb I Cannot Get Tag Libs to Work
Date Mon, 01 Oct 2001 22:56:12 GMT
Thanks for your help. Looks like I didn't read the new spec closely enough.

> From: Vel Periasamy <Vel.Periasamy@AEGIS.net>
> Reply-To: tomcat-user@jakarta.apache.org
> Date: Mon, 1 Oct 2001 18:46:38 -0400
> To: "'tomcat-user@jakarta.apache.org'" <tomcat-user@jakarta.apache.org>
> Subject: RE: I Am So Dumb I Cannot Get Tag Libs to Work
> 
> If you are using JSP 1.2, the tags should be tlib-version and jsp-version
> instead of tlibversion and jspversion (these are JSP 1.1 tags)
> 
> -Velmurugan Periasamy.
> http://www.aegis.net
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Hunter Hillegas [mailto:lists@lastonepicked.com]
> Sent: Monday, October 01, 2001 6:44 PM
> To: Tomcat User List
> Subject: Re: I Am So Dumb I Cannot Get Tag Libs to Work
> 
> 
> Ahhhhh.... Progress. That worked...
> 
> Still, now it looks like there is trouble parsing my .tld...
> 
> It claims that:
> 
> XML parsing error on file /WEB-INF/gs_tags.tld: (line 10, col -1): Element
> "taglib" does not allow "tlibversion" here.
> 
> My .tld looks like this:
> 
> <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
> <!DOCTYPE taglib
> PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD JSP Tag Library 1.2//EN"
> "http://java.sun.com/j2ee/dtds/web-jsptaglibrary_1_2.dtd">
> 
> <!-- a tag library descriptor -->
> 
> <taglib>
> <!-- The version number of this tag library -->
> <tlibversion>1.0</tlibversion>
> 
> <!-- The JSP specification version required to function -->
> <jspversion>1.2</jspversion>
> 
> ........ snip ..........
> 
> </taglib>
> 
> According to my books on taglibs, this should be valid, no?
> 
>> From: Vel Periasamy <Vel.Periasamy@AEGIS.net>
>> Reply-To: tomcat-user@jakarta.apache.org
>> Date: Mon, 1 Oct 2001 18:32:49 -0400
>> To: "'tomcat-user@jakarta.apache.org'" <tomcat-user@jakarta.apache.org>
>> Subject: RE: I Am So Dumb I Cannot Get Tag Libs to Work
>> 
>> Do you have your web.xml entries right?
>> 
>> Try isolating the problem, specify /WEB-INF/gs_tags.tld
>> for the uri attribute in the taglib directive and see what happens.
>> 
>> Hope this helps.
>> -Velmurugan Periasamy
>> http://www.aegis.net
>> 
>> -----Original Message-----
>> From: Hunter Hillegas [mailto:lists@lastonepicked.com]
>> Sent: Monday, October 01, 2001 6:31 PM
>> To: Tomcat User List
>> Subject: I Am So Dumb I Cannot Get Tag Libs to Work
>> 
>> 
>> I'm trying to deploy my first tags...
>> 
>> My WAR deploys correctly... I have the .tld under WEB-INF and it is named
>> gs_tags.tld
>> 
>> My test JSP page has this:
>> 
>> <%@ taglib uri="gs_tags" prefix="gs" %>
>> 
>> When I try to access the page I get:
>> 
>> org.apache.jasper.JasperException: File "/gs_tags" not found
>> 
>> So obviously Tomcat can't find the .tld file. All the examples I find
>> reference remote URI's for the .tld files. What am I doing wrong?
>> 
>> Hunter


Mime
View raw message