tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jean-frederic clere <jfrederic.cl...@fujitsu-siemens.com>
Subject Re: Error compiling mod_webapp.so on Linux
Date Mon, 15 Oct 2001 09:56:24 GMT
Robert Watkins wrote:
> 
> In trying to configure Tomcat 4.0 to work with Apache (see an earlier message
> I posted: Tomcat 4.0/Apache 1.3/Linux: socket error when connecting to /examples)
> one of the things I thought might help me is if I compiled mod_webapp.so myself,
> even though using one of the binaries available at jakarta.apache.org gave no
> errors with 'apachectl configtest'. However, this has given further difficulties.
> 
> configure runs without any errors, but make falls apart for a reason I cannot
> fathom. The (edited) output from make is included below in case anyone can make
> sense of it:
> 
> ...
> make[0]: Installing APR library in "/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/lib"
> make[1]: Entering directory `/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40'
> 
> make[1]: Entering directory "apache-1.3"
> make[1]: Invoking "make  build"
> make[2]: Entering directory `/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/apache-1.3'
> { APXS_LDFLAGS_SHLIB="`/usr/sbin/apxs -q LDFLAGS_SHLIB` \
>          \
>         -lm -lcrypt -lnsl -ldl" ; \
>     APXS_LDFLAGS_SHLIB=`/bin/echo ${APXS_LDFLAGS_SHLIB}` ; \
>     APXS_CFLAGS="`/usr/sbin/apxs -q CFLAGS` \
>         -g -O2 \
>         -g -O2 \
>          \
>         -DLINUX=2 -D_REENTRANT \
>         -I/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/apr/include \
>         -I/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/include \
>         " ; \
>     APXS_CFLAGS=`/bin/echo ${APXS_CFLAGS}` ; \
>     /usr/sbin/apxs \
>         -S CFLAGS="${APXS_CFLAGS}" \
>         -S LDFLAGS_SHLIB="${APXS_LDFLAGS_SHLIB}" \
>         -o "mod_webapp.so" \
>         -c "mod_webapp.c" \
>         "/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/lib/libwebapp.a" \
>         "/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/lib/libapr.a" ; \
> }
> String found where operator expected at (eval 6) line 1, near "mm" -DSGI_BOOST -DUSE_PARSE_FORM
-DUSE_RANDOM_SSI -g -O2 -g -O2 -DLINUX=2 -D_REENTRANT -I/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/apr/include
-I/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/include""

Probably the /usr/sbin/apxs -q CFLAGS command failed. What is the result of
`/usr/sbin/apxs -q CFLAGS`?

> gcc -O3 -fomit-frame-pointer -pipe -s -march=pentium -ffast-math -fexpensive-optimizations
-DFAST_TIME -DNO_GRACEFUL -DUSE_QUICK_LOG -DUSE_STAT_CACHE -DUSE_QSC -DLINUX=2 -Wall -DDEV_RANDOM=/dev/random
-DEAPI -DEAPI_MM -DUSE_EXPAT -I../lib/expat-lite -DEAPI_MM_CORE_PATH="/var/run/mm" -DSGI_BOOST
-DUSE_PARSE_FORM -DUSE_RANDOM_SSI -fpic -DSHARED_MODULE -I/usr/include/apache  -c mod_webapp.c
> mod_webapp.c:70: wa.h: No such file or directory
> [ lots of errors resulting from the above line ]
> apxs:Break: Command failed with rc=1
> make[2]: *** [mod_webapp.so] Error 1
> make[2]: Leaving directory `/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40/apache-1.3'
> make[1]: Exiting directory "apache-1.3"
> make[1]: *** [template] Error 2
> make[1]: Leaving directory `/home/robertw/tmp/webapp-module-1.0-tc40'
> make: *** [apache-1.3-build] Error 2
> 
> ... and that's all she wrote.
> 
> Thanks for any help you can provide,
> -- Robert
> 
> --------------------------
> Robert Watkins
> --------------------------
> r-watkins@worldnet.att.net
> geek@foo-bar.org
> rwatkins@wiley.com
> --------------------------

Mime
View raw message