tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Beem Rickey L (Rick) CNIN" <bee...@crane.navy.mil>
Subject RE: sun/tools/javac/Main not found while running Tomcat 4 as a se rvice on Windows 2000
Date Thu, 20 Sep 2001 14:51:48 GMT
The Tomcat 4.0 install script, jakarta-tomcat-4.0-src\tomcat.nsi, references
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\1.4\JavaHome to
copy tools.jar to the "Apache Tomcat 4.0\common\lib" folder.  If JavaHome
doesn't point to the JDK but to the JRE as in my case tools.jar won't get
copied.  Either manually copy it there or correct the registry entry and
reinstall.

Here's the revelant secion of tomcat.nsi:

  ReadRegStr $2 HKLM "SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\$1" "JavaHome"

  CopyFiles "$2\lib\tools.jar" "$INSTDIR\common\lib" 4500
 
-----Original Message-----
From: Beem Rickey L (Rick) CNIN 
Sent: Thursday, September 20, 2001 9:13 AM
To: Beem Rickey L (Rick) CNIN; 'tomcat-user@jakarta.apache.org'
Subject: RE: sun/tools/javac/Main not found while running Tomcat 4 as a
service on Windows 2000


Sorry for the mix up.

The work around is to copy \jdk1.4\lib\tools.jar to the Apache Tomcat
4.0\common\lib folder.

-----Original Message-----
From: Beem Rickey L (Rick) CNIN 
Sent: Thursday, September 20, 2001 9:10 AM
To: 'tomcat-user@jakarta.apache.org'
Subject: RE: sun/tools/javac/Main not found while running Tomcat 4 as a
service on Windows 2000


A work around that works is to copy \jdk1.4\lib\tools.jar to the Apache
Tomcat 4.0\bin folder.  Tomcat will then find tools.jar.

Check in your registry.  I had HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java
Development Kit\1.4\JavaHome set to C:\JavaSoft\JRE\1.4 for some reason.
The JDK install did not set this correctly.  I set it to point to C:\jdk1.4,
but it didn't fix the problem.

-----Original Message-----
From: asheesh [mailto:asheesh@q2aindia.com]
Sent: Wednesday, September 19, 2001 9:01 PM
To: tomcat-user@jakarta.apache.org
Subject: Re: sun/tools/javac/Main not found while running Tomcat 4 as a
service on Windows 2000


Same problem with me, when i upgraded my tomcat 3.1 to tomcat 4.0 , and my
tomcat 3.1 stoped compiling all the new JSP pages, where as all pages work
fine with tomcat4.0

I hope some one can help us in this.

cheers
asheesh


----- Original Message -----
From: Beem Rickey L (Rick) CNIN <beem_r@crane.navy.mil>
To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Thursday, September 20, 2001 4:21 AM
Subject: sun/tools/javac/Main not found while running Tomcat 4 as a service
on Windows 2000


> I'm having the following problem only on Windows 2000 with Sun's JDK 1.4.
> It
> works with Windows NT 4.0 and Sun's JDK 1.3.1.
>
> My JAVA_HOME and CATALINA_HOME environment variables are properly set.
>
> While running Tomcat 4 as a service on Windows 2000 I get the following
> error
> when accessing any JSP page that isn't already compiled:
>
> java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
>
> I believe sun.tools.javac.Main is called while the JSP page is compiled,
and
> is
> containted in C:\jdk1.4\lib\tools.jar.
>
> For testing, delete all the files and folders in the "Apache Tomcat
> 4.0\work"
> directory to force a recompile of the JSP pages.
>
> When I run Tomcat 4 from the command line with startup.bat it tells me
that
> C:\jdk1.4\lib\tools.jar is included in the CLASSPATH and JSP pages compile
> and
> work as expected.  If I start Tomcat 4 as a service it doesn't seem to be
> using
> the same CLASSPATH or isn't finding C:\jdk1.4\lib\tools.jar.
>

Mime
View raw message