tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Vinay Menon" <j...@vinay.org.uk>
Subject Re: Problem running servlets on Apache/Tomcat
Date Sat, 07 Jul 2001 11:56:36 GMT
Make sure that your connectio pool class is under the correct directory
structure under WEB-INF/classes. For eg. if your ConnectionPool class is in
uk.co.youconame.dbclasses.ConnectionPool make sure that it exists under  the
directory

WEB-INF/classes/uk/co/yourconame/dbclasses/

Vinay
----- Original Message -----
From: "Priya Gupta" <piyugupta2000@yahoo.com>
To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Saturday, July 07, 2001 12:02 AM
Subject: Problem running servlets on Apache/Tomcat


> Hi
>   This query has been posted on this list quite a no.
> of times and even after going through the archives I'm
> still stuck up with this problem!
>   To start with the configuration... I'm working
> Windows 2000 professional with Tomcat 3.2.2 and Apache
> 1.3.20. The backend is Oracle 8.1.6.
>   I have an application called 'portfolio' for which I
> created a folder in C:\TOMCAT_HOME\webapps called
> portfolio with a hierarchy of other directories
> required, like
> C:\TOMCAT_HOME\webapps\portfolio\WEB-INF where I
> copied the web.xml and
> C:\TOMCAT_HOME\webapps\portfolio\WEB-INF\classes where
> I put all the servlet classes. I have put all the
> other files like htmls, images etc. in the
> C:\TOMCAT_HOME\webapps\portfolio directory! and not to
> forget the C:\TOMCAT_HOME\webapps\portfolio\lib dir.
> for all the jar files and Orcale driver...
>    I have made changes to my servlet.xml file also to
> let tomcat recognize my application! Putting in the
> 'context-path' stuff and have edited the web.xml file
> to map the servlets....
>    Now I can execute my servlets but cannot run
> them... coz when I try exceuting them I get an error
> 'ClassDefNotFound: ConnectionPool/ConnectionPool'
>    Now CoonnectionPool is actually a package(as the
> name impies) that i created to make a connection to
> the database. Its also in the classes dir. When I
> execute the servlets I dont get any errors as to
> "unable to find ConnectionPool", so I presume that
> they are in the Path.
>    Now I'm really stuck up and am unable to find the
> real problem! May be someone out there whos done
> something similar can help me solve this!!!!
>     Thanks a lot in advance
>     Priyanka
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Get personalized email addresses from Yahoo! Mail
> http://personal.mail.yahoo.com/


Mime
View raw message