tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stuart Thomson <stu...@swtsoft.demon.co.uk>
Subject Soap 2.1 + Tomcat 3.2.1 + IIS
Date Mon, 19 Feb 2001 09:56:26 GMT
I have a soap service which works fine when accessing tomcat directly.
However, when accessing via isapi_redirect.dll I receive the following
exception

Exception in thread "main" [SOAPException: faultCode=SOAP-ENV:Protocol;
msg=Unsu
pported response content type "ext/xml; charset=utf-8", must be:
"text/xml".]
        at org.apache.soap.rpc.Call.getEnvelopeString(Call.java:173)
        at org.apache.soap.rpc.Call.invoke(Call.java:210)
        at com.swtsoft.bny.Client.processMessage(Client.java:34)
        at com.swtsoft.bny.Client.main(Client.java, Compiled Code)

The response as captured from the tunnel gui is 
  HTTP/1.1 200 OK

  Server: Microsoft-IIS/5.0

  Date: Mon, 19 Feb 2001 09:11:02 GMT

  Content-Type:text/xml; charset=utf-8

  Content-Length:857

  Set-Cookie2:JSESSIONID=lzuu2fzf41;Version=1;Discard;Path="/soap"

  Set-Cookie:JSESSIONID=lzuu2fzf41;Path=/soap

  Servlet-Engine:Tomcat Web Server/3.2.1 (JSP 1.1; Servlet 2.2; Java
1.3.0; Windows 2000 5.0 x86;   java.vendor=Sun Microsystems Inc.)



  <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>

  <SOAP-ENV:Envelope
xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"  
xmlns:xsi="http://www.w3.org/1999/XMLSchema-instance"  
xmlns:xsd="http://www.w3.org/1999/XMLSchema">

  <SOAP-ENV:Body>


The response from tomcat which works is as follows
  HTTP/1.0 200 OK

  Content-Type: text/xml; charset=utf-8

  Content-Length: 857

  Set-Cookie2: JSESSIONID=ghf8l90dk1;Version=1;Discard;Path="/soap"

  Set-Cookie: JSESSIONID=ghf8l90dk1;Path=/soap

  Servlet-Engine: Tomcat Web Server/3.2.1 (JSP 1.1; Servlet 2.2; Java
1.3.0; Windows 2000 5.0 x86;     java.vendor=Sun Microsystems Inc.)



  <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>

  <SOAP-ENV:Envelope
xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"    
xmlns:xsi="http://www.w3.org/1999/XMLSchema-instance"    
xmlns:xsd="http://www.w3.org/1999/XMLSchema">

  <SOAP-ENV:Body>


It looks like the absence of a space after Content-Type: is the problem.
Does anyone have a workaround for this ? Has anyone been able to use
soap with IIS ?

TIA
Stuart

Mime
View raw message