tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Eric Armstrong <e...@treelight.com>
Subject Re: BUG REPORT: Tomcat dies immediately under windows
Date Tue, 02 Jan 2001 03:13:21 GMT
Here is the change I made to tomcat.bat to 
solve the problem:

:startServer
echo Starting tomcat in new window
start %TOMCAT_HOME%\bin\tomcat run
goto cleanup


Eric Armstrong wrote:
> 
> Ah. I see it. It's a bug in tomcat.bat
> 
> The start option in tomcat.bat sets the global
> CLASSPATH variable, but does not use the
> command-line option on the "start java" command
> to pass it to the JVM.
> 
> The script expects the new shell to inherit
> the CLASSPATH settings, as it would in Unix.
> In windows 98, however, the new shell starts
> with a pristine environment.
> 
> (DOS shells are magnificently stupid in that
> respect. Changing directories in a subshell
> affects the PARENT shell. In other words,
> inheritance works in *reverse*. Too weird for
> words.)
> 
> Two Possible Solutions:
>   1. Use the java command's command line option
>      to set the classpath
> 
>   2. Recurse. Make the tomcat start option
>      do this:
>        start tomcat run
> 
> The latter is the simpler hack, though less
> efficient.
> 
> In my version, I used:
>   start /minimized tomcat run
> 
> Eric Armstrong wrote:
> >
> > Note: Please use "reply all", as I am not
> >       subscribed at this address.
> >
> > Problem:
> >   * OS = Win98.
> >   * Tomcat startup announces "it is starting in a new
> >     window".
> >   * A window flashes up for an instant, and then
> >     disappears.
> >   * No LOGS directory was created.
> >   * After manually creating the directory, no log is
> >     written there after a retry.
> >   * The process list does not show any instance of
> >     tomcat running
> >
> > I've set up Tomcat successfully under Solaris,
> > so I'm somewhat familiar with the process. Obviously,
> > I have some setting wrong, but what? How can I find
> > out, or has anyone experienced a similar problem?

Mime
View raw message