tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bill Long <b...@longboys.net>
Subject Re: Help Please with JSPs
Date Wed, 06 Dec 2000 22:53:43 GMT
*This message was transferred with a trial version of CommuniGate(tm) Pro*
The output of starting up the tomcat server shows that is is indeed finding the
tools.jar file.
I checked the permissions on the jar file and it is world readable.

here is the output from starting up the tomcat server...
Using classpath:
/tomcat/lib/ant.jar:/tomcat/lib/jasper.jar:/tomcat/lib/jaxp.jar:/tomcat/lib/parser.jar:

/tomcat/lib/servlet.jar:/tomcat/lib/test:/tomcat/lib/tools.jar:/tomcat/lib/webserver.jar:

/j2sdk1_3_0/lib/tools.jar:/j2sdk1_3_0/bin

an ls -l of the /j2sdk1_3_0/lib/tools.jar gives
-rw-rw-r--   1 root     other    4271404 Aug 30 15:01 /j2sdk1_3_0/lib/tools.jar


so its finding the jar file.  anybody got any other ideas?

Gunjan Doshi wrote:

> *This message was transferred with a trial version of CommuniGate(tm) Pro*
> This error usually happens when tools.jar from JAVA_HOME is not found.
>
> Try this
> edit tomcat.bat to explicitly add the above jar file
>
> HTH
> ----- Original Message -----
> From: "Bill Long" <bill@longboys.net>
> To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
> Sent: Wednesday, December 06, 2000 3:52 PM
> Subject: Help Please with JSPs
>
> > *This message was transferred with a trial version of CommuniGate(tm) Pro*
> > Hi. I have a completely stock install of tomcat 3.2 and JDK 1.3 on
> > solaris 2.6
> >
> > I reconfigured my startupscripts to find my classpath and what not.  I
> > start up the Tomcat server and don't get any wierd error messages.  I
> > checked the output of the tomcat.sh start command get my classpath is
> > okay.
> >
> > The example servlets work okay. When i try to run a jsp from the
> > examples it fails with the following.
> >
> > Error: 500
> >
> > Location: /examples/jsp/num/numguess.jsp
> >
> > Internal Servlet Error:
> >
> > javax.servlet.ServletException: sun/tools/javac/Main
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:399)
> >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:404)
> >
> >         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372)
> >         at
> >
> org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.java:79
> 7)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743)
> >         at
> >
> org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnection(HttpC
> onnectionHandler.java:210)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:416)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:498)
> >
> >         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
> >
> > Root cause:
> >
> > java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
> >         at
> >
> org.apache.jasper.compiler.SunJavaCompiler.compile(SunJavaCompiler.java:128)
> >
> >         at
> > org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:245)
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JspServlet.doLoadJSP(JspServlet.java:462)
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JasperLoader12.loadJSP(JasperLoader12.java:146)
> >
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JspServlet.loadJSP(JspServlet.java:433)
> >         at
> >
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet$JspServletWrapper.loadIfNecessary(JspSe
> rvlet.java:152)
> >
> >         at
> >
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet$JspServletWrapper.service(JspServlet.ja
> va:164)
> >
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:318)
> >
> >         at
> > org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:391)
> >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:404)
> >
> >         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372)
> >         at
> >
> org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.java:79
> 7)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743)
> >         at
> >
> org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnection(HttpC
> onnectionHandler.java:210)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:416)
> >
> >         at
> > org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:498)
> >
> >         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
> >
> > in looking at an extract of the /java/lib/tools.jar, i see there is
> > definatly a sun/tools/javac/Main.class in the tools.jar.
> >
> > anybody got any idea what i'm doing wrong??  i'm totally stumped here.
> >
> > the only wierd thing i have going on is that my /java is a link, but
> > when i put my real home in there, it doesnt work either.
> >
> > thanks
> >
> > bill
> >
> >


Mime
View raw message