tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Gunjan Doshi" <gdo...@softhome.net>
Subject Re: Help Please with JSPs
Date Wed, 06 Dec 2000 22:06:01 GMT
This error usually happens when tools.jar from JAVA_HOME is not found.

Try this
edit tomcat.bat to explicitly add the above jar file

HTH
----- Original Message -----
From: "Bill Long" <bill@longboys.net>
To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Wednesday, December 06, 2000 3:52 PM
Subject: Help Please with JSPs


> *This message was transferred with a trial version of CommuniGate(tm) Pro*
> Hi. I have a completely stock install of tomcat 3.2 and JDK 1.3 on
> solaris 2.6
>
> I reconfigured my startupscripts to find my classpath and what not.  I
> start up the Tomcat server and don't get any wierd error messages.  I
> checked the output of the tomcat.sh start command get my classpath is
> okay.
>
> The example servlets work okay. When i try to run a jsp from the
> examples it fails with the following.
>
> Error: 500
>
> Location: /examples/jsp/num/numguess.jsp
>
> Internal Servlet Error:
>
> javax.servlet.ServletException: sun/tools/javac/Main
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:399)
>         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
>         at
> org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:404)
>
>         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
>         at
> org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372)
>         at
>
org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.java:79
7)
>
>         at
> org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743)
>         at
>
org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnection(HttpC
onnectionHandler.java:210)
>
>         at
> org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:416)
>
>         at
> org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:498)
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
>
> Root cause:
>
> java.lang.NoClassDefFoundError: sun/tools/javac/Main
>         at
>
org.apache.jasper.compiler.SunJavaCompiler.compile(SunJavaCompiler.java:128)
>
>         at
> org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:245)
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.doLoadJSP(JspServlet.java:462)
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JasperLoader12.loadJSP(JasperLoader12.java:146)
>
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.loadJSP(JspServlet.java:433)
>         at
>
org.apache.jasper.servlet.JspServlet$JspServletWrapper.loadIfNecessary(JspSe
rvlet.java:152)
>
>         at
>
org.apache.jasper.servlet.JspServlet$JspServletWrapper.service(JspServlet.ja
va:164)
>
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:318)
>
>         at
> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:391)
>         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
>         at
> org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:404)
>
>         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
>         at
> org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372)
>         at
>
org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.java:79
7)
>
>         at
> org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743)
>         at
>
org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnection(HttpC
onnectionHandler.java:210)
>
>         at
> org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:416)
>
>         at
> org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:498)
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
>
> in looking at an extract of the /java/lib/tools.jar, i see there is
> definatly a sun/tools/javac/Main.class in the tools.jar.
>
> anybody got any idea what i'm doing wrong??  i'm totally stumped here.
>
> the only wierd thing i have going on is that my /java is a link, but
> when i put my real home in there, it doesnt work either.
>
> thanks
>
> bill
>
>


Mime
View raw message