tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Julio Serje (@canada.com)" <jse...@home.com>
Subject Re: Win98 & Tomcat 3.1 - Starts to launch but then exists???
Date Wed, 01 Nov 2000 02:45:32 GMT
I also have experienced the same problem in some machines, and have found
another esoteric solution: (given that you have setup Tomcat according to
the documentation, and solved the issue of the environment space., etc.).

For some reason the commmand

tomcat run

works fine, while

tomcat start

doesn't. Note that the only difference between the two calls is that "tomcat
start"  starts tomcat in a *new* window while "tomcat run" starts tomcat in
the same window.  When the problem happens (let's say in 3 of 6 computers
that we have set up for the development team, with paralel and identical
layouts...) we just edit startup.bat and change tomcat start to tomcat run.

Please let me know it it helps.


Julio Serje
Calian Tech.


----- Original Message -----
From: Dan Byrne <dan@saxy.com.au>
To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
Sent: Tuesday, October 31, 2000 11:58 AM
Subject: RE: Win98 & Tomcat 3.1 - Starts to launch but then exists???


> You can also just modify the batch file properties to change the 'initial
> environment' to 2806 like it says in the docs somewhere
>
> Dan
>
> -----Original Message-----
> From: David Harris [mailto:DavidH@activ.net.au]
> Sent: Monday, October 30, 2000 1:15 AM
> To: 'tomcat-user@jakarta.apache.org'
> Subject: RE: Win98 & Tomcat 3.1 - Starts to launch but then exists???
>
>
> I've seen this problem, on the two installations that I found this
> happening, what was actually happening (after uncommenting out the @echo
off
> lines in tomcat.bat is that an 'out of environment space' error was
> occurring.
>
> I think there are two ways to fix it...
>
> see this article:
> http://www.polymath-software.com/support/environ.shtml
>
> in short the method I used was no. 2
>
> 1) Open the SYSTEM.INI file and find the section "[NonWindowsApp]".
> 2) Ensure this section contains the following entry:
> CommandEnvSize=4096
>
> obviously if it's not an environment space error, this won't work.
>
>
> -----Original Message-----
> From: jayramj77@sify.com [mailto:jayramj77@sify.com]
> Sent: Monday, October 30, 2000 4:10 PM
> To: tomcat-user@jakarta.apache.org
> Subject: RE: Win98 & Tomcat 3.1 - Starts to launch but then exists???
>
>
> Hello
> Belive it or not i faced the same problem ...and
> what did i do???
> I just downloaded tomcat again ...and reinstalled
> it ..it executed successfully in first go
>
>  cheers
> jayram
>
> -----------------------------------------------------
> This mail sent through  http://www.sify.com
>
>


Mime
View raw message