tomcat-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alec Bau <Alec....@msdw.com>
Subject Re: Tomcat 3.1 JVM exiting frequently - mine too!
Date Mon, 10 Jul 2000 22:46:46 GMT
In my experience it's enough  to get NullPointerException in a single servlet/JSP to
bring down (silently!) both Tomcat 3.1 & 3.2b1. In JSP the exception isn't getting
caught and redirected to the error page. To me this happens consistently on NT SP6a
under JDK 1.2 or 1.3 in Tomcat standalone or with Apache. Haven't tried this on Unix.
Resin and ServletExec both survive the same thing simply by logging stack trace and
kicking off offending servlet. For Tomcat that's no way going even close to
production!

Nicola Ken Barozzi wrote:

> ----- Original Message -----
> From: <gtaylor@pgac.com>
> To: <tomcat-user@jakarta.apache.org>
> Sent: Monday, July 10, 2000 4:44 PM
> Subject: Tomcat 3.1 JVM exiting frequently
>
> >
> >
> > Hey, guys - hope you can help with my problem here.  I'm running Tomcat 3.1
> > standalone with default pooled connector settings on NT 4.0 SP6 with Sun JDK
> > 1.3.  The problem is that the process just completely exits about once a day
> > (obviously not good.)  There's nothing negative in any of the logs.  I'm only
> > running two servlets with very low traffic (currently in testing.)
> >
> > I'm trying to figure out what's causing it to dump.  It seems like sometimes it
> > stops even when the server is not being hit.
> >
> > Question:  If the servlet code generates an unchecked exception (NullPointer,
> > whatever) will it bring down the whole environment or does the servlet engine
> > them?  If it DOES cause an exit, I don't suppose there's any way to make Tomcat
> > log it before it dumps?  I wrote an NT service wrapper for Tomcat (though I now
> > hear one already existed somewhere) and I could go back and make it capture
> > STDERR/STDOUT to files, but we're trying to roll this into production this week
> > and I'm trying not to use the extra time.
> >
> > Sorry that's not much to go on.  I've been running Tomcat 3.1 on an AS/400 in
> > JDK 1.2 for weeks at a time with no problems, so I don't get this one.  Thanks
> > in advance for anyone who can help...
> >
>
> Mine shuts down every hour!
> I'm using W2K, Sun 1.22 and HotSpot 1.
>
> Ken

Mime
View raw message