tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 53717] HTTPS Connector not buffering results correctly
Date Fri, 24 Aug 2012 21:28:43 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=53717

Mark Thomas <markt@apache.org> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|NEW                         |RESOLVED
         Resolution|---                         |INVALID

--- Comment #2 from Mark Thomas <markt@apache.org> ---
I have traced this behaviour to the following:
http://hg.openjdk.java.net/jdk7u/jdk7u6-gate/jdk/diff/14d8cc19f227/src/share/classes/sun/security/ssl/AppOutputStream.java

Switching to TLSv1.1 or later reduces the problem but even switching to TLSv1.2
(available in Java 7) doesn't eliminate the problem entirely. There are still a
handful of small reads.

I haven't dug into this too much but this is definitely a JRE feature. It may
also be a side-effect of something the JRE has to do as part of the SSL/TLS
implementation. Generally, it appears the is.read() on a secure connection will
only ever read a single SSL data record even if multiple records are available
to read. I'd expect records to be read until the internal buffer was full.

Anyway, this is not a Tomcat problem.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message