tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 40530] Tomcat Service startup fails when installed into localized path
Date Wed, 28 Sep 2011 07:48:03 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=40530

--- Comment #2 from Alexey Grishkov <grishkovalexey@gmail.com> 2011-09-28 07:48:03 UTC
---
I also had this problem on tomcat 6.0.20.
I installed it on Russian and Japanese machines and got the error.

I found that java itself work fine, i.e if we try to run java class with
classpath contained non-ASCII symbols (I used jdk 1.6.0_26). But it work only
if PC have proper system locale (Russian or Japanese in my cases).

Then I discovered that there was the similar problem in
https://issues.apache.org/jira/browse/DAEMON-87 and it was solved, but it seems
that is not the case.

I found also that the problem was in the tomcat's procrun daemon that converts
the classpath and other java options to UTF-8, but it seems that java requires
ones in current system encoding, so I tried to convert them to ANSI encoding
and tomcat started to works.

So please check my suggestion.

-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message