tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 48097] NoClassDefFoundError on first access of first jsp
Date Thu, 12 Nov 2009 19:13:08 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=48097

Konstantin Kolinko <knst.kolinko@gmail.com> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|RESOLVED                    |REOPENED
         Resolution|FIXED                       |

--- Comment #13 from Konstantin Kolinko <knst.kolinko@gmail.com> 2009-11-12 11:13:01
UTC ---
Reopening.

The WebappClassLoader$PrivilegedFindResourceByName class (added in rev.834814)
has to be preloaded in o.a.c.security.SecurityClassLoad#loadLoaderPackage().

That can be demonstrated by the following:
1. Deploy the sample ROOT application, as described in comment #6
2. Copy default conf/web.xml to webapps/ROOT/WEB-INF/
3. Remove all content from the default conf/web.xml and leave just the root XML
tag and its attributes.
4. Start  catalina.bat start -security
5. Access http://localhost:8080/
6. Observe the exception

Usually the first calls to WebappClassLoader#findResourceInternal() are to load
JspServlet and DefaultServlet. In this configuration those are avoided.


This is already fixed in trunk. I will propose a backport soon.

-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message