tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 37054] - NoClassDefFoundError using ServletContextListener
Date Wed, 04 Jan 2006 16:44:41 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=37054>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=37054


alfie.kirkpatrick@ioko.com changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|RESOLVED                    |REOPENED
         Resolution|WORKSFORME                  |




------- Additional Comments From alfie.kirkpatrick@ioko.com  2006-01-04 17:44 -------
I'm re-opening this as I have a project that worked fine in 5.5.9 and doesn't 
work in 5.5.12 (similar to the original poster).

I tracked the issue down to my server.xml (see below). I was using a <Loader> 
element under <Host> element. Even with an empty <Loader/> element I get the 
NoClassDefFoundError. When I take out the element completely it works.

My stack trace is:

SEVERE: Error configuring application listener of class 
org.springframework.web.context.ContextLoaderListener
java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/ServletContextListener

My server.xml is:

<Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN">
	<Listener className="org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener" />
	<Listener 
className="org.apache.catalina.mbeans.ServerLifecycleListener" />
	<Listener 
className="org.apache.catalina.mbeans.GlobalResourcesLifecycleListener" />
	<Listener 
className="org.apache.catalina.storeconfig.StoreConfigLifecycleListener" />

	<Service name="Catalina">
		<Connector port="8080" maxHttpHeaderSize="8192" 
maxThreads="150" minSpareThreads="25"
			maxSpareThreads="75" enableLookups="false" 
redirectPort="8443" acceptCount="100" connectionTimeout="20000"
			disableUploadTimeout="true" />

		<Connector port="8009" enableLookups="false" 
redirectPort="8443" protocol="AJP/1.3" />

		<Engine name="Catalina" defaultHost="localhost">
			<Host name="localhost" unpackWARs="true" 
autoDeploy="true" xmlValidation="false"
				xmlNamespaceAware="false">

				<Context path="" docBase="d:\jproj-3.1\iod-
guide\src\main\webapp">
					<Loader/>
				</Context>

			</Host>
		</Engine>
	</Service>
</Server>

This is causing trouble for me as I want to use a custom classloader derived 
from WebappClassLoader. Is there any workaround?

Thanks, Alfie.

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@tomcat.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@tomcat.apache.org


Mime
View raw message