tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 33060] New: - JasperException in conjunction with fork set to false
Date Wed, 12 Jan 2005 11:15:05 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG·
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=33060>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND·
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=33060

           Summary: JasperException in conjunction with fork set to false
           Product: Tomcat 5
           Version: 5.0.30
          Platform: PC
        OS/Version: Windows XP
            Status: NEW
          Severity: major
          Priority: P2
         Component: Jasper
        AssignedTo: tomcat-dev@jakarta.apache.org
        ReportedBy: t.hartwig@crapoud.com


For short what I'm aiming at: I develop a web application and try to make this
public. One of the potential users are windows users who might want to use this
application. (see the application: http://www.itth.de/Produkte/TTraq_en.html)

The problem I faced was the everlasting old problem with configuring the "fork"
property in "web.xml". If this is set to "false" then Tomcat can't compile JSP
pages:
<pre>
org.apache.jasper.JasperException: Unable to compile class for JSP

Generated servlet error:
05-01-12 12:02:11 ERROR org.apache.jasper.compiler.Compiler:412 - Javac exception 
Unable to find a javac compiler;
com.sun.tools.javac.Main is not on the classpath.
Perhaps JAVA_HOME does not point to the JDK
</pre>

I used a vanilla fresh Java SDK (1.4.2.xxx) and Tomcat 5.0.30 (Windows installer
version) and this error occurs by default because the "fork" is set to "false"
by default in the Windows installation distribution of Tomcat.

I'm sure this is one of the most annoying bugs/misfeatures which can occure (in
some circumstances even on Unix systems) and longs for a very long time now.
Even the error message can drive an administrator insane.

What is the reason for setting the "fork" to "false" by default? And what is the
detailed problem if set to "true"? I'm not so deep in Tomcat sorry, I'm just an
administrator who wants to use Tomcat and show how fine it is. But with this
problem a Windows administrator might become never a better human. ;-)

There is an other bug which handled this, but there it is spoken that the "fork"
parameter has to set to "false" for working. But I'm sure this is wrong:

http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=19269

Sorry if I might reactivate a very old issue, but I just want to help make
Tomcat and Java popular.

Thomas

-- 
Configure bugmail: http://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-dev-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message