tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Luis Fernando Pardo <lf...@dilmun.ls.fi.upm.es>
Subject Re: tomcat 5.0.29 and request.getScheme
Date Sun, 05 Dec 2004 11:56:51 GMT
Thanks for your response. I have test Tomcat with secure="trust" and I 
have got a proxy error response. This is the configuration directives 
from apache where proxypass is done:
...
ProxyPassReverse /formae http://127.0.0.1:9080/formae
RewriteRule ^/formae(.*) http://127.0.0.1:9080/formae$1 [P,L]
...

So the connection between apache and tomcat is HTTP (not HTTPS). I think 
I am ussing a correct Connection configuration because it works on 
tomcat 5.0.16 (in this configuration I did not use secure attribute). If 
I use this configuration on 5.0.29, my WEB application works fine: when 
I call to getServerName or getServerPort  methods I get my hostName and 
443 port (obtained from proxyName and proxyHost attribute values from 
Connector configuration); but when I call getScheme I do not get the 
scheme configured in this Connector.

Best regards

Peter Rossbach escribió:

> Hey,,
> please use secure="true"
>
> <Connector secure="true" acceptCount="100" address="127.0.0.1" 
> connectionTimeout="20000" disableUploadTimeout="true" port="9080" 
> proxyName="myhost" proxyPort="443" redirectPort="9443" scheme="https">
>   </Connector>
>
> Don't forget to create the Server keystore.
> Please read the Connector docs:
>
> http://jakarta.apache.org/tomcat/tomcat-5.0-doc/ssl-howto.html
> http://jakarta.apache.org/tomcat/tomcat-5.0-doc/config/http.html
>
> Regards
> Peter
>
>
> Luis Fernando Pardo schrieb:
>
>> Hello,
>>
>> I have just upgraded my tomcat version from 5.0.16 to 5.0.29 and I 
>> have found a problem with the request.getScheme method. I have set 
>> apache server to listen on 443 port (SSL) and proxypass to Tomcat on 
>> local address (127.0.0.1) and port 9080. This is the connector 
>> configuration in Tomcat:
>>
>>    <Connector acceptCount="100" address="127.0.0.1" 
>> connectionTimeout="20000" disableUploadTimeout="true" port="9080" 
>> proxyName="myhost" proxyPort="443" redirectPort="9443" scheme="https">
>>    </Connector>
>>
>> With this configuration in Tomcat 5.0.16, when I call to getScheme 
>> method, it returns "https" value, but in the new version 5.0.29 I 
>> always get "http".
>>
>> Does anyone know if connector configuration in 5.0.29 has changed 
>> from 5.0.16? or may I have doing something wrong?
>>
>> Thanks  in advance
>
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: tomcat-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: tomcat-dev-help@jakarta.apache.org
>
>


Mime
View raw message