tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 25055] New: - getRemoteUser() returns null (again)
Date Thu, 27 Nov 2003 16:41:21 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=25055>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=25055

getRemoteUser() returns null (again)

           Summary: getRemoteUser() returns null (again)
           Product: Tomcat 4
           Version: 4.1.29
          Platform: Other
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: Other
         Component: Connector:Coyote JK 2
        AssignedTo: tomcat-dev@jakarta.apache.org
        ReportedBy: stefos@msc.gr


this bug may be related to BUG 12196
I have
Fedora Linux 
apache 2.0.47
tomcat 4.1.29
mod_jk 1.2.5 downloaded from
http://us.dl.sf.net/jpackage/direct_download/1.5/fedora-1/free/RPMS/mod_jk-ap20-1.2.5-2jpp.i386.rpm
apache + tomcat virtual host where some pages are protected with apache basic auth

I have some pages protected by apache basic authentication with an .htaccess
file and inside the protected JSPSs the request.getRemoteUser() returns null.
I have tried putting request.tomcatAuthentication=false into jk2.properties and
in the connector declaration with no effect.
At the beginning I used the sample server.xml with the addition of my virtual
hosts. Now I came up with this simple server.xml
<Server port="8005" shutdown="xxxxxxxxxxxxx" debug="0">
	<Service name="Tomcat-Apache">
		<Connector className="org.apache.ajp.tomcat4.Ajp13Connector"
			address="MY_IP" port="8009" minProcessors="5" maxProcessors="75"
			enableLookups="false" acceptCount="10" debug="0"/>
			
		<Engine name="your_engine" debug="0" defaultHost="hostname">
			<Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger"
				directory="/var/log/tomcat" prefix="catalina_log." suffix=".txt" 
				timestamp="true"/>
				
     <Host name="www.epe.org.gr" debug="0">
           <Context path=""
                    docBase="/var/www/virtual/epe" 
                    debug="0" reloadable="true"/>

        <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" debug="0" 
            directory="/var/log/tomcat"  
            prefix="loganame_log." 
            suffix=".txt" timestamp="true" verbosity="1"/>
		</Host>
		</Engine>
	</Service>
</Server>



my worker.properties is
workers.tomcat_home=/opt/tomcat/
workers.java_home=/opt/java/
ps=/
worker.list=ajp13
worker.ajp13.type=ajp13
worker.ajp13.host=139.91.200.22
worker.ajp13.port=8009
worker.ajp13.lbfactor=1
worker.ajp13.cachesize=10
worker.ajp13.cache_timeout=600
worker.ajp13.socket_keepalive=1
worker.ajp13.socket_timeout=300


Judging from bug 12196 there have been made some changes recently to this issue,
so I would appreciate if anyone could either confirm this bug or provide "the
state of the art" on how to make this work.

Thanks 
Stefanos Karasavvidis

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: tomcat-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: tomcat-dev-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message