tomcat-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "sunita desai" <sude...@cisco.com>
Subject staus code (-1) problem
Date Wed, 05 Jun 2002 06:37:14 GMT
Hi,

I have observed one peculiar problem with tomcat 4.0.3 version.
I searched the Bug Database too, to see whether this kind of problem is
detected earlier.
So I request you to kindly, go through my problem given below, and let me
know whether something similar has been observed before by any one.

To explain my problem, I have a plain Applet-Servlet communication.
The servlet just reads an backend socket connection contents and keeps
sending every 50 lines of information to the Applet.
And the applet after receiving every 50 lines, displays it in TextArea
without interpreting the data.And invokes the Servlet again as a URL.

After every invocation of Servlet when I check the
HttpConnection.getResponseCode
in the Applet, it gives me status code 200 and message "OK". And everything
is O.k, in the sense the Applet displays only the actual data or the content
being sent from Servlet.But sometimes, eventhough it is the same URL that is
being invoked and Servlet is sent the next 50 lines as ususal, I get the
Status code as "-1" and the HttpConnection.getResponseMessage returns me
"null". And when this happens the actual HTTP header content(along with some
HEX codes) is being displayed as data in the Applet display area, which
distorts the actual data coming from the Socket connection.
And then the next invocation of Servlet works fine as usual with status code
200. And the whole logic is working within a loop, so there can't be problem
with that specific invocation of Servlet.
If so then what could be the
problem. Is it that the header is not being recognised as header and it gets
interpreted as Data due to some reason? and also I have observed that when
the
header is not recognised properly,(when status code is -1) the header
"Content-length:" is missing. Because I don't see that being printed on the
Aplet display area.

But that header is present when the status code returned is 200.(I am
printing all the
headers in the java console and I see all the header being recognised).But
when the status code is -1, the headers are not recognised and not printed
on the jave console, but is being printed as data or content in Applet
display area.

But this behaviour is observed only sometimes,It happends randomly,Please
give any pointers or suggestions as to how I can avoid this problem?Please
advice.
Is this some kind of known problem with Apache tomcat version 4.0.3?

The Applet display output before and after the error looks like this:


h323-ivr-out=reroute-count:0
h323-ivr out=route:INCCARRIER|Z1_SP_NTKG|11011|0|2|Z1_HK_OP|Z1_HK_
OP1_TG2|11009|0|
Acct_in_octets:742
Acct_out_octets:806
Acct_in_packets:39


HTTP/1.1 200 OK
Content-Type: text/html
Date: Wed, 18 Sep 2002 20:07:08 GMT
Transfer-Encoding: chunked
Server: Apache Tomcat/4.0.3 (HTTP/1.1 Connector)

5c
Acct_out_packets:46
1


62
Acct_session_time:20 secs
1


7d
h323-disconnect-time=10:54:56.709 EST Sun May 5 2002
1


63
h323-disconnect-cause=10
1


69
h323-remote-address=10.15.89.150
1


5d
h323-voice-quality=0
1


78
alert-timepoint=10:54:34.559 EST Sun May 5 2002
1


70
gw-rxd-cdn=ton:1,npi:1,#:00161414444756
1


76
gw-final-xlated-cdn=ton:1,npi:1,#:61414444756
1


73
gw-rxd-cgn=ton:4,npi:1,pi:0,si:1,#:8381756
1


59
info-type=speech
1

I appreciate any help in this regard,
Thanks in advance,
Sunita



--
To unsubscribe, e-mail:
<mailto:tomcat-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail:
<mailto:tomcat-user-help@jakarta.apache.org>



--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:tomcat-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:tomcat-dev-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message